2012. január 10., kedd

Biszku-törvény - több tucat feljelentés jöhet, de nem a Fidesztől

.
.
.
.



Biszku-törvény - több tucat feljelentés jöhet, de nem a Fidesztől
2012. január 09., hétfő, - Szerző: MTI - Kommentár: Inaçio Angelos DB


A fideszes Gulyás Gergely szerint rövidesen megszületnek a feljelentések a kommunista diktatúrában elkövetett bűncselekmények miatt, ám azokat nem a Fidesz teszi majd, a politikus úgy véli ugyanis, ártana az ügynek, ha a kormánypárt tenne feljelentést.



Az Országgyűlés - Gulyás Gergely javaslatára - december 30-án hozott törvényt az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről és a kommunista diktatúrában elkövetett egyes bűncselekmények üldözéséről. A Fidesz e jogszabály alapján - amely január 1-jén lépett hatályba - vonná felelősségre az 1956-os forradalmat követő megtorlások politikai megrendelőit.

Gulyás Gergely a törvényjavaslat benyújtásakor, október közepén tartott sajtótájékoztatóján azt közölte, hogy a jogszabály hatálybalépése után a Fidesz-frakció megteszi majd a szükséges intézkedéseket az eljárások megindításához.
A politikus hétfőn ugyanakkor úgy fogalmazott: "ma az eljárások megindításának lehetőségére történő figyelemfelhívás a szükséges lépés a részünkről, vagyis arra, hogy a törvény hatályba lépett, így feljelentés esetén nincs akadálya a törvényben meghatározott körben a büntetőeljárások lefolytatására". Szerinte nem lenne szerencsés, ha ő vagy a képviselőcsoport tenne feljelentést. Ártana az ügynek, és egy teljesen felesleges támadási felületet jelentene, ha a törvény előterjesztője adna be feljelentést - jelentette ki.

Gulyás Gergely a parlamentben - Fotó: MTI Fotó: Beliczay László


A fideszes képviselő hangsúlyozta, nehéz megbecsülni, hogy hány ember ellen indulhat eljárás; szerinte legfeljebb néhány tucat. Hozzátette azt is, hogy az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában van a legtöbb olyan információ, amely az esetleges eljárásokhoz szükséges lehet. A Magyar Hírlap január 4-én azt írta, hogy a Legfőbb Ügyészséghez és a Fővárosi Főügyészséghez az év első napjaiban még nem érkezett feljelentés a december végén elfogadott törvény alapján.

A "bíróság" még arra sem volt kíváncsi, hogy az ávéhások milyen jogon kényszerítették az egyik "tanút" tanúvallomásra?!


A jogszabály szerint azok minősülnek a kommunista diktatúrában - 1949. augusztus 20-a és 1990. május 1-je között - elkövetett bűncselekményeknek, amelyek az elkövetésükkor hatályos büntető törvény szerint - a most elfogadott jogszabályban meghatározott - bűncselekmények voltak, így például a szándékos emberölés, a kényszervallatás, a jogellenes fogvatartás, abban az esetben, ha a pártállam nevében, érdekében vagy egyetértésével követték el, és a kommunista diktatúrában az elkövetővel szemben politikai okból nem indult büntetőeljárás.



Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő igen tiszteltre méltó és bátor ember, hogy ezzel a törvényjavaslattal előrukkolt! Már az Antall kormány idején szükség lett volna a vörös náci bűnözők elszámoltatására, sajnos azonban egyrészt a jobboldal akkor kisebbségben volt, és kötötték a kerekasztal megállapodások! De sokaknak volt félnivalójuk is, hiszen a vörös nácik arról lettek hírhedtek, hogy ellenségeiket szó nélkül meggyilkolták, vagy a kezükben lévő sajtó útján lejáratták, indítottak ellenük koncepcós pereket, vagy mind a két mocskos fegyvert alkalmazták (ahogyan ezt Antoniewicz Rolandal megtették)!

Antoniewicz Roland a kilenvenes évek elején. A vörös nácik ott rúgtak bele, ahol és ahogyan csak tudtak! Minden mocskos eszközt bevetettek ellene!


A vörös náci ellenséget nem szabad lebecsülni! Gyászos regnálásuk idején elég pénzt összelopkodtak, ezek ki tudja milyen svájci vagy kajmán-szigeteki bankszámlákon pihennek, hogy megfelelő időben elővegyék és terroristákat béreljenek fel, fegyvert vásároljanak, vagy újra beépüljenek az igazságszolgáltatásba! Mert azt sokan sajnos elfelejtik, hogy Magyarországon e téren a rezsim keményebb, pápább volt, mint a Szovjetunióban! Akárki nem végezhetett el jogot, így többnyire ávéhások, pártfunkcik, vagy auok gyermekei, unokái jutottak be a hazai és külföldi jogi karokra! Csak a híres ügyvéd dinasztiák tagjai képeztek kivételt, na és mindazok, akik jó nagy summákkal megkenték a rektort, dékánt és más illetékeseket!

Amikor Antoniewicz Roland felvételizett a jogra, az esti vagy levelező szakra, a felvételi vizsgákat sikeresen, első helyezéssel tette le! Az erre vonatkozó egyetemi iratokhoz hozzájutottunk! A nagyherceg úr mégis kapott az ELTE jogi karának dékánjától egy papírt, hogy "helyhiány miatt" nem vették fel! Nocsak! Miközben felvettek hülyébbnél hülyébb senkiket, akik ma ott terpeszkednek a bíróságokon, ügyészségeken, rendőrségnél, államigazgatásban, azt sem értik meg, ami fekete fehéren leírva az orruk előtt hever, és azt sem, amit ötször elmagyaráznak nekik!

Megkérdeztem a nagyherceg urat, mi történt? Azt válaszolta: „amikor sor került a vizsgaeredmények kihírdetésére, a dékán felhívott telefonon és megkért, keressem fel az irodájában. Megtettem. Remegő kezekkel, megbicsakló hangon azt közölte: 'sajnos egy jó és egy rossz hírt kell közölnöm. A jó az, hogy megfelelt. A rossz az, hogy nézzen ki a folyósora, ott ülnek azok, akik megfeleltek. Többen vannak a kelleténél. Csupa belügyes. Ők elsőbbséget élveznek, függetlenül attól, milyen eredménnyel végeztek! Nem tudok Önnel mit tenni, pedig Önnek itt lenne a helye! De tudja mit? Adok egy címet és telefonszámot a belügynél, én is felhívom az illetőt. Biztosan felveszik, mert ilyen kvalitású emberekre van szükségük!' — én erre egy nagyot nyeltem, az alacsony vérnyomásom rögtön a plafonra szökött, azt mondtam: köszönöm, a belügy soha! Na, így nem lettem jogász!"

Én azt hiszem, a magyar kontraszelekciós felvételi rendszert jobban illusztrálni nem lehet! És nemcsak azokat érinti a Lex Gulyás, akiket nem vettek fel az egyetemre! Azokat is, akiket politikai okokból kirúgták a munkahelyükről. Úgy, ahogyan azt Kornidesz Mihály tette Aczél György utasítására Antoniewicz Rolandal! És hány ilyen ember karrierjét tették tönkre, akik ma hasznos vonóerei lennének az annyira meggyötört népünknek?! Mindenképpen felül kell vizsgálni a pártállam idején kiadott egyetemi, főiskolai diplomákat, mert a birtokosaik többsége nem méltó arra, hogy felsőoktatási intézményt végzettnek legyen elismerve!

Egy a sok morzsa közül, amelyek mind azt bizonyítják, hogy Antoniewicz Rolandot az ávéhások hamis váddal küldték "bíróság" elé s az "ítéletet" egy pancser hozta! A vádlott bizonyítékaira sem ez a "bíró" sem a felettesei nem voltak kíváncsiak! Arra sem, hogy az ávéhások - három főorvos által aláírt kórházi igazolás szerint - 30 napon túl gyógyuló súlyos testi sértés nyomán kényszerítették ki belőle a "beismerő" valomást!


De lépjünk tovább. A pártállam idején, különösen 1962 után, amikor Czermanek Keljlfeljancsi a Rajk-per kapcsán kijelentette, hogy "ezentúl politikai perek nem lesznek", az ávéhások és a bíróságok mindent megtettek annak érdekében, hogy a politikai ügyben vádlottból "közbüntényes" elítéltet faragjanak! Akkoriban a "legdivatosabb" vádak közé tartozott a "devizagazdálkodás megsértése" és a "csempészés", de ha "nem ment", jöhetett a sikkasztás, lopás, emberölés stb. Magyarán: ezek a perek mind-mind koncepciós perek voltak! Valamennyit felül kell vizsgálni és az ártatlanul elítélteket fel kell menteni és kárpótolni! Ilyen volt a Gombos Tibor-per, ahol a négy elemit végzett, pártgyorstalpalón "lett jogász", Gombost halálra ítélte! Annak reményében, hogy a túlvilágról már nem reklamálhat! Pehhje volt, mert másodfokon, egy szintén senkiházi "bíró", mérsékelte, nem az ítéletet, hanem a megtorlást! Mert ítéletet csak igazi bíróság hozhat! Az első fokon eljárt bírót Göncz Árpád Köztársasági Elnök ki is rúgta, de a lényegről: a hamis ítélet megsemmisítéséről és az ártatlanul elítélt kárpótlásáról már senki sem gondoskodott! Most itt az ideje erre is!

Gombos Tibor húsz évet ült ártatlanul a szegedi Csillag börtönben. Feleségét - Kerényi Grácia barátnőjét, Solidarność-futárt - az ávéhások ölték meg!


Gombos esete számos hazai és külföldi újságban megjelent. Nemcsak az ávéhá adagolt hamis meseként! Érdemes lenne elővenni ezeket a cikkeket és eltöprengeni rajtuk! Mert ez a gyalázat nem Gombos Tibort érte elsősorban, hanem a MAGYAR NEMZETET! És hány ilyen szerencsétlen ember él ebben az országban, aki már rég elvesztette a reményét, hogy egyszer csak neki lesz igaza. Legalább igaza. Mert a legszörnyűbb az, ha valakit ártatlanul meghurcolnak, jó hírnevét a sárba tapossák! A Budai Gyula-féle hivatalhoz hasonlóan, sürgösen létre kell hozni egy másikat, amely valamennyi pártállami bírósági ítéletet végignyálazza és a leggyanúsabbakat előveszi, elemzi és átadja az ügyészségnek rehabilitációs per elindítására! Mert még a becsületes bíró is tévedhet, hiszen EMBER ő is!

Ebbe a kérdéskörbe tartoznak a magáningatlanok "államosítása". Jól tudják, akik már akkor is éltek, hogy ez miként zajlott! Megtetszett a vörös proletár senkinek egy rózsadombi, svábhegyi, pasaréti villa és az illetékeseknél máris bejelentette rá az igényét. Aztán jöttek az ávéhások, a lakókat kiköltöztették (jobbik esetben egy kényszerlakásba, más esetben a Hortobágyra, Recskre, Kistarcsára) és a főelvtárs máris elfoglalhatta a szépen bebútorozott jókora kéglit, villát, palotát! Ahogyan ezt a lumpen Apró Antal tette azzal a villával, amelyben az unokája Gyurcsány Ferencel együtt lébecol. Ezeket a vörös náci bűnöket is mielőbb helyre kell tenni! Menjen Gyurcsány és a famíliája egy hajléktalan szállóba! Oda való! De a Margit-híd alatt is akad számára némi hely!

A Gyurcsány-Apró klán tagjai jogtalanul laknak ebben a villában!


Ne féljenek már a meghurcoltak! Igen is mindenki jelentse be efféle sérelmét és kérjen jogorvoslást! Ha kell, a Strasbourgi Emberjogi Bíróságig is elmehet! Mert az efféle gazságokat nem lehet, nem szabad közömbösen elsiklani hagyni! A magántulajdon mindenütt a világon szent! A magyar PTK pedig világosan kimondja, hogy az ellopott javak mindig is a jogos tulajdonosát illetik meg még akkor is, ha időközben többször gazdát cseréltek! És ez mindenütt jogállamban így van!

Inçio Angelos

Coimbra, Portugália - New York, N.J. USA

2012 január

észrevételeket ide kérjük: inacio.angelos@yahoo.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése