2010. július 29., csütörtök

MÉG MINDIG A VÖRÖSNÁCI BŰNÖZŐK TÖBB NYUGDÍJAT ÉS ERKÖLCSI ELISMERÉST KAPNAK AZ IGAZI HŐSÖKNÉL




A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.


MÉG MINDIG A VÖRÖSNÁCI BŰNÖZŐK TÖBB NYUGDÍJAT ÉS ERKÖLCSI ELISMERÉST KAPNAK AZ IGAZI HŐSÖKNÉL!



Újra és újra olvasom az otthoni újságokban, hogy „újabb devizahitelesek kerültek nehéz helyzetbe”! Mint minden egyes, bajba jutott honfitársamat, sajnálom őket, de ők önszántukból vették fel ezt a hitelt és ha van eszük, azt is tudhatták, hogy bizony a devizaárfolyamok változnak, hol felfelé, hol lefelé ívelnek! De az újságok arról vajon miért nem írnak, hogy „újabb nyugdíjasok és gyermeküket egyedül nevelő szülők kerültek nehéz helyzetbe”!


Hírességek nyugdíja


Mert az egyre komolyabb áremelések mellett, a szinte jelképes nyugdíjemelés semmit sem javít a fillérekből vegetáló nyugdíjasok, és a gyermeküket (és a háztartást) egyetlen, többnyire minimális összegű havi javadalmazásból élő szülők katasztrofális helyzetén, amit legutóbb a vörösnáci miniszterelnök és libatolvaj Bajnai Gordon rontott jelentősen nemcsak a bérük bruttósításaával, hanem a cafetéria megadóztatásával, ami az — sokszor minimálbérből élő — egyedülálló szülőket sújtotta, mintegy 15-20 ezer forintot lopott ki a zsebükből!

A milliárdos vörösnáci népnyúzó bohócok az Internacionálét kornikálják! Marx, Engels, Lenin és Mao forognak a sírjukban!


Mindezt akkor, amikor Kiss Péter vörösnáci kancelláriaminiszter emberei azzal büszkélkedtek, hogy ők adómentesen 60 ezer ft értékű cafetériát kapnak mesés fizetéseik mellé!
Közben pedig valamennyi vörösnáci politikus közröhej tárgya lett azzal is, hogy a bűnszövetkezet egyik röpgyűlésén elkornikálták a proletárok elnyomását hírdető Internacionálét! Vajon bárki pszichiáter vizsgálta-e ezeknek az "elvtársaknak" ez elmeállapotát?! Tudathasadásra, nagyfokú szenilitásra, korlátolt cselekvőképességre gyanakszunk!

Az egyedülálló szülő a gyermekét eteti, öltözteti, ő maga éhen hal!


Ők vajon hova menjenek el sztrájkolni, ahogyan menetrendszerűen azt teszik a már mesés fizetéseket bezsebelő, a Nokiás-dobozok árnyékában hízó fővárosi buszsofőrök?! Ki figyel fel arra, hogy a nyugdíjasok többsége csekélyke összegű minimál nyugdíjat kap?! Köztük egy sor népszerű színművész, filmes — mint például Paudits Béla, vagy az egyik cikkünkben említett Antoniewicz Roland —, akiknek pedig az "átkos szocializmusban" is minden egyes fillérjüket megadóztatták és azzal együtt levonták a nyugdíj-pótlékot is!!!! Mindössze 33 ezer forintot kapnak! Ennek az összegnek a negyede-fele elmegy gyógyszerekre, a másik fele a rezsire! Ruházkodásra, étkezésre már semmi sem jut! Emlékszem: nyugdíjas néhai szüleim, nagyszüleim ingyen jutottak hozzá a műfogsorhoz, ingyen kaptak fogtömést, vagy -pótlást. Ma a nyugdíjasok jelentős része fogatlan, vagy igen hiányos a fogazata, mert a horribilis összegbe kerülő fogorvosi kezelésre, műfogsor elkészítésére egy fillérjük sincs és soha nem is lesz!

A buszsofőrök kedvence: Hagyó Miklós helyettes főpolgármester és országgyúlési képviselő, a Nokiás-dobozos MSZP-s bűnöző



Ez pedig népirtás! Méghozzá klasszikus, a nemzetközi jog által tiltott népirtás!

Mindez akkor, amikor a "rendőrökké" átvedlett egykori ávéhások és verőlegények, ezredkommiszárok, a fegyveres erők párttitkárai és pártpropagandistái 100%-os nyugdíjat kapnak, ami ma már 1000%-os, hiszen nem a nyugdíjba vonuláskori 100%-os bérüket kapják kézhez, hanem azt az összeget, amely beosztásuk, rendfokozatuk szerint ma járna nekik, ha aktívan dolgoznának! Még mesésebb nyugdíjat kapnak (már akkor százezreket kereső) az MSZMP és hűbéres szervezetei (Munkásőrség, KISZ, Nőtanács, SZOT, Partizánszövetség, MADZSIHISZ, Hazafias Népfront stb) egykori vezetői, illetve a párt kegyeiből, sokszor három elemi elvégzését tanúsító bizonyítvánnyal a zsebükben lett vállalati vezérigazgatók, téeszelnökök, személyzeti vezetők és "BM összekötő" ávéhás főtéglák! Az Orbán-kormány mikor fogja ezeket a nyugdíjakat minimálnyugdíjra változtatni és a valóban rászorultakét jelentősen felemelni!?

Minimálbér, minimálnyugdíj semmire sem elég!


Köztudott, hogy ma már minimálbérből a dolgozó megélni nem tud, különösen nem akkor, ha kiskorúakat tart el, esetleg egyedül is neveli! Akkor pedig a minimálbér szinte negyedét-harmadát átvevő kisnyugdíjas hogyan élhet meg a semmiből?! Legfőbbképpen ha rokkant (vagy hős hadirokkant!) és ezért a nyugdíj mellett munkát vállalni nem tud?! Mikor szűnik meg az, hogy az 1956-os Forradalom hőseivel szembeszálló, őket legyilkoló ávéhások és pártfunkci hadirokkantak szinte minden évben kitüntetést, komoly nyugdíjemelést kapnak, miközben minimálnyugdíjra kárhoztatják a Forradalom igazi hőseit, politikai üldözötteket és azt a maroknyi embert, akik nem disszidáltak kényelmesen Nyugatra (ahol jól összeszedték magukat!), hanem idehaza szinte a nyomorban éltek és ilyen-olyan magánakciókkal „boldogították” a vörösnácikat, melyektől a Jászai Mari téri Fehér ház urai kiütéseket kaptak!? Azok, akik számára az „proletár internacionalizmus” egyenlő volt az internácizmussal, a kommunizmus pedig a fasiszta kistestvérével?!

Hadirokkant, csak a koldulás menti meg a haláltól, ha egyáltalán ki tud mozdulni az utcára!



A rokkantnyugdíjasok, a valóban rokkant (nem pedig a csúszópénz segítségével leszázalékolt!) nyugdíjasok helyzete még tragikusabb! Hiába érik el a nyugdíjkorhatárt, "rendes" nyugdíjat nem kaphatnak! És köztudott, hogy a rokkant-nyugdíj eleve kisebb a "rendes" nyugdíjnál!

Ez pedig negatív diszkrimináció!

Legalább ők — bárminemű bürokrácia mellőzésével — miért nem részesülhetnek díjmentes fogorvosi kezelésben, műfogsor- és gyógyszer-ellátásban??!! És természetesen ha még nem töltötték be a 65. életévüket, miért nem lehetnének jogosultak a tömegközlekedés ingyenes igénybevételére?!

Koldulásra kényszerülő hadirokkant


Az igazi rendszerváltás felé haladó Orbán-kormány mikor lép végre ebbe az irányba is!? Ezt a rendszert még a vörösnáci diktatúra vezette be, már réges-rég megérett a változtatásra! A rokkant nyugdíjasok nem tehetnek arról, hogy belerokkantak a becsületes, több évtizedes munkába, vagy éppen hősökként váltak hadirokkantakká!!!!

Az egyik hadirokkant szövetség igazolványa


És micsoda diszkrimináció az, hogy némely közlekedési vállalat (például a BKV) nem ismeri el a hadirokkant-szövetség — rokkantság tényét, fokát is igazoló — tagságát, hanem külön igazolványt követel meg a hadirokkanttól, hogy bizonyítsa be: valóban az!? Egy olyan személy, akinek különösen nehézséget okoz végigjárni a bürokrácia olykor igen kanyargós és több emeletes ösvényeit! Mondjuk a nyugdíjintézet (vagy a lengyelek példája nyomán egy, a hadirokkantak, magas kitüntetések birtokosai stb ügyeit intéző külön kormány intézmény) hivatalból miért nem küld egy igazolást arról (amihez elég legyen a hadirokkant-szövetség igazolása vagy igazolványa!), hogy az illető hadirokkant és ezt, csakis ezt az igazolványt köteles elfogadni a közlekedési vállalat ellenőre!? És miért nem kap plusz nyugdíjpótlékot a hadirokkant?! Hivatalból, kérelmezés nélkül! Így becsüljük meg a vörösnácik elleni aktív harcban megrokkant hőseinket!?

Dr.Sólyom László Köztársasági Elnök magas állami kitüntetst ad át msgr. Huzsvár László nagybecskereki megyés püspöknek


Az is súlyos diszkrimináció, hogy a sokszor majd' magatehetetlen nemcsak hadirokkant hős, de egy egyszerű időskorú nyugdíjas rokkant, ha hivatalos ügyeit akarja intézni az APEH-nél, az Okmányirodán, vagy bármely más közhivatalnál, kénytelen órákig végigállni a sokszor végeláthatatlanul kígyózó sorokat! Többnyire szellőzetlen, nyáron párás, szinte szauna légkörű, télen alig fűtött helyiségben! Nem számít, hogy asztmás, beteg a szíve, járását az érszűkület gyötri, vagy bármely más komoly baja van! Még panasszal sincs kihez fordulnia, mert ott terem a bunkó és érzéketlen biztonsági őr, aki pimaszul rendreutasítja!


Okmányirodai termék és kígyózó sorok az egyik állami hivatalban


Az Európai Unió tagállamainak többségében a hadirokkantakat valóban nemzeti hősöknek tekintik! Hivatalokban, boltokban, áruházakban, pénztárak előtt nagyméretű, tehát jól olvasható tábla hirdeti: a hadirokkant, áldott állapotú vagy gyermekét a karján cipelő nő, a mozgássérült, a világtalan soronkívüliséget élvez! A sorszámot kiadó hivatali, banki automaták is ennek megfelelően külön kóddal ellátott sorszámot adnak ki nekik! Ha netán-tán egy ügyeskedő jut hozzá egy ilyen számhoz, jöhet másnap, vagy egy hét múlva sorba állni! De ugyanez vonatkozik a legmagasabb állami kitüntetések birtokosaira! És ők ingyen válthatják ki az útlevelet, anyakönyvi kivonatot, ID-kártyát, vagy bármely más állami okmányt, beleértve a földhivatali tulajdonlapot is! Ha még mindig aktívan dolgozik, vagy új lakást, házat vásárol, teljes illeték- és adómentességet élvez!

Térdszalagrend Henri de Valois, azaz Henryk III Walezy lengyel és francia király, litván nagyfejedelem címerében


Nálunk a kitüntetés értéke: nulla! A többi uniós tagállamban nemcsak soronkívüliséget élvez a portugál Ordem da Liberdade, a francia Becsületrend, a lengyel Polonia Restituta vagy az Order Orła Białego, a brit Térdszalagrend birtokosa, de díjmentesen utazhat vonaton, villamoson, autóbuszon! De — például többek között — komoly adó- és illeték-kedvezményt kap! Nálunk, ha a hős megpróbál előbbre jutni, mert siet, vagy rosszul érzi magát, jön a primitív morgás: „mondd tata, hová sietsz, lekésed a vonatot a pokolba?“ Visszatérve a BKV jegyellenőrhöz: az egy csöppet sem érdekelte, amikor Gyurcsány Ferenc és bűntársai a közbotrány-okozásnak is tekinthető homokosok felvonulása után, úgy szálltak fel a kisföldalattira, hogy egyetlen jegyet sem lyukasztottak, bérletet mutattak volna fel, de a láthatóan időskorú, tehát 65. életévét már réges-régen betöltött utasra sokszor ráordítanak: „hé, tata, ide az igazolványod, vagy a temetői bérleted!


Az üdülési csek és a kevéske üdülő nyugdíjas


Az Európai Unióba történt belépésünk azt eredményezte, hogy jelentősen megnövekedett a hazánkba érkező külföldi turisták száma! Közöttük mind több a nyugdíjas. Vidáman, korukat is meghazutoló fürgeséggel keresztül-kasul szelik át a fővárost. Minden érdekli őket és nem sajnálják a pénzt, hogy "világot lássanak", vagy éppen valamelyik gyógyüdülőnkben 1-2 hétig pihenjenek! Nyugdíjas években vígan behozzák mindazt a kulturális-pihenési restanciát, amely dolgos éveik alatt felgyülemlett. Eközben a mi nyugdíjasaink csak irígykedhetnek! Igaz, az "átkos vörösnáci diktatúra" idején nekik is jutott hely a vállalati, vagy SZOT-üdülőben, de az már a múlté! Ma már csak a diktatúra egykori haszonélvezői így is kipihenhetig a több évtizedes semmittevésüket, vagy éppenséggel hazaárulásukat!

A magyar nyugdíjasoknak csak a szomszéd utcába mehetnek kirándulni


Az, aki valóban megérdemelné, még a vidéken élő gyermekeihez, unokáihoz is egyre ritkábban jut el, mert nincs pénze! Vajon számukra évente egyszer a nyugdíjintézet nem adhatna - hivatalból! - egy-egy, kétheti üdülést két személy számára 100%-an fedező üdülési csekket? Olyat, amelyet - ha a nyugdíjas nem tart rá igényt - akár az unokájának is odaajándékozhatja? Vagy a párja helyett az unokáját viszi magával?!

Hazánkban a dolgozók többsége nők, de sok munkahelyen a básáskodó főnökök harmadrangú állampolgároknak tekintik őket, különösen ha nem hajlandóak lefeküdni vele!



Visszatérve a gyermeküket egyedül nevelő szülőkhöz. Többszörösen hátrányos a helyzetük, ezért pozitív diszkriminációra szorulnak! Sajnos honfitársaim döntő többsége a gyermekét - gyermekeit egyedül nevelő nőt lenézi, nem veszi emberszámba, átnéz rajta. Fekete báránynak tekinti! Pedig többnyire nem ő tehet arról, hogy ilyen helyzetbe került! Van, aki megőzvegyült, van aki elmenekült a gyermekeit, házastársát terrorizáló, bántalmazó alkoholista, vagy éppen bűnöző életmódot folytató férjtől, van, akit a párja - Gyurcsány Ferenc cinikus miniszterelnöki felhívására ("Akinek öreg, öregecskedő felesége van, az fiatalabbat érdemelne") - elhagyta egy fitalabb, csinosabb ribanc kedvéért, van akit megerőszakoltak (sokszor a főnöke tette!) és az átélt szörnyűségek úgy feldúlták lelkivilágát, hogy nem volt ereje sem feljelentést tenni a tettes ellen, sem elvetetni a gyereket. Különösen, ha a nő hívő katolikus!


A katolikus egyház gyilkosságnak tekinti a terhesség megszakítást, mert már a néhány hetes magzat is élő ember!


Az okokat hosszan sorolni lehet! De nem ez a fontos akkor, amikor hazánk demográfiai görbéje meredeken kúszik lefelé és lassan a tíz milliós lélekszám alá süllyedt nemzet a kihalás útjára lépett! Ez ellen pedig tenni kell valamit! Úgy is, hogy az egyedülálló szülőket az állam különös védelem alá veszi: csak kiugróan nyomós okból lehessen elbocsájtani az állásából, a béremelésnél, jutalmazásnál elsőbbséget kell élveznie és a minimálbérnél legalább 10%-al magasabb alsó bérplafont kell megállapítani számukra! És a munkáltatónak tűrnie kell azt, hogy minden édesanya számára a gyermek az első, tehát ha kell elkésik a munkából, vagy korábban megy haza.

Hiszen a munkáltató nem írhatja elő azt, hogy a gyereknek ne legyen hasmenése, láza, bármilyen betegsége, hogy a szülőnek éppen akkor kell bemennie az óvodába, iskolába, vagy szabadságot kell kivennie, amikor az a munkaadónak nem tetszik! Az ennek érdekében hozott törvények betartását az illetékes munkaügyi hivataloknak és a gyámhatóságnak rendszeresen ellenőriznie kell és nem csak a vétkes céget, intézményt, hivatalt, de a felelős vezetőt is igen súlyos bírsággal, vagy felmondás indítványozásával kell rendreutasítania. Aztán az államnak külön meg kellene becsülnie azt a — ma már sokszor magatehetetlen, kisnyugdíjas — szülőt, aki négy vagy több gyermekét becsületesen felnevelte úgy, hogy sokszor a saját szájától vette el a falatot!


Minden anyuka számára a gyermeke a legelső! Ezt a munkahelyi főnököknek is tudomásul kell venniük!


Egyik barátom gyermeke egyetemista az egyik budapesti művészeti egyetemen. A minap felháborodottan újságolta, hogy legalább 10 év óta van az egyetemen egy bájos, törékeny, ám sokszor szomorú néni, aki a gyermekét egyedül neveli, és aki miközben szorgalmasan végzi a munkaköri leírás szerinti munkáját, szívességből fénymásol is (méghozzá évről évre egyre többet!), lassan már nem bírja az iramot, pedig nem is ez a munkaköre! És a néninek nemcsak évek óta nem emelték a munkabérét, de az adó bruttósítással és a cafeteria megszüntetésével, a jövedelmét legutóbb havi több ezerrel csonkították meg! Ez pedig egyre súlyosabban fenyegeti ő és gyermeke megélhetését, zökkenőmentes életvitelét!



Fénymásoló nő. A "mi" néninknek nincs oka a mosolyra!


A hölgy sokszor magányosan, titokban, tehetetlenül sír
és a legszívesebben otthagyná az egyetemet, de akkor hová menjen?! A diákok, egyetemi tanárok - köztük Kossuth-, Liszt-, és Erkel-díjas művészek - rajonganak érte, névnapján, születésnapján, vagy bármikor, virágcsokrokkal, apró kedvességgel, nem győzik megköszönni áldozatos, magas szintű minőségben elvégzett munkáját! Pedig sokszor 3-6, több száz oldalas vaskos könyvet egyszerre kell igen rövid időn belül fénymásolnia, nem egyszer több példányban.

Ezt a néni dolgozószobájára is ki lehetne tenni! Forrás: internet.


Egyedül csak az osztályvezető "nem lát" semmit! Fene nagy unalmában még az sem jutott az eszébe, hogy ezért a külön munkáért - amiért a diákok, tanárok készpénzzel fizetnek, havonta több ezer forint folyik be az egyetem kasszájába - a hölgynek komoly jutalék járna! De rendszeres jutalom mindenképpen! Az sem jut az eszébe a bunkó osztályvezetőnek, hogy férfi létére segítsen a törékeny hölgynek (aki csökkentett munkaképességű is, mert orvosi műhiba miatt az egyik fülére nem hal!), ha - például - több tucat súlyos fénymásoló papír csomagokat emeleteket kell cipelnie, amit a munka törvénykönyve egyébként tilt! De ez nem is a néni feladata, akkor pedig miért nem rendelnek melléje egy segédmunkást, ha az osztályvezető fizikailag (és nem csak!) ennyire gyenge és képtelen a törékeny néninek segíteni?!


Ez a hölgy nem az egyetem dolgozója! Neki segít a főnöke cipekedni!


A néni legutóbb két igazságtalanság miatt borult ki és órákig titokban sírt, amit eltitkolni azért nem tudott, hiszen a könnyes szemeket egy csinos hölgynél egy művészember veszi észre a leggyorsabban! Az egyetem dolgozói a tanév zárás után minden évben szabadságra mehettek, csak időnként kellett ügyeletre bemenniük. Most a hölgy részlege költözik, így a bunkó főnöke elutasította szabadságolási kérelmét! Mindezt akkor, amikor mások szabadon elutazhatnak a Balatonra, Görögországba, vagy éppen a Tűzföldre! A bunkó osztályvezető - nemcsak a nénitől - kérni nem tud, köszönetet mondani annál inkább nem! Vajon melyik MDP-MSZMP-MSZP gyorstalpalón szerezte a kinevezéshez szükséges végzettséget? Az "úr" munkája abból áll, hogy többnyire a számítógép előtt ül és számítógépes játékokkal játszik! Lehet, hogy egyetem helyett inkább egy óvodában találná meg a számítását?!


Síró nő. A főnöke megerőszakolta.



A teljesség kedvéért hozzáteszem: vettem a fáradtságot, és több művész barátomat, ismerősömet is megkerestem. Olyanokat, akik tanárok, olyanokat is, akik nemrég, vagy néhány éve végezték az említett Alma Matert. A néniről mind-mind csak jót, csak dicséretet tudtak mondani. És elbeszélgettem az egyik biztonsági őrrel is, aki szintén csak dicsérni tudja a nénit. De az "úrról" - nevezzük őt "Kincskeresőnek" - már eltértek a vélemények. Volt aki vidéki mamlasznak nevezte, volt aki nem is tudta, hogy kiről van szó, volt, aki inkább nem mondott semmit. Lehet, hogy a fénymásolást is - magánszorgalomból — végző, mindenkit és az egyetem összes problémáját jól ismerő néni (még akkor is, ha ehhez nincs szükséges végzettsége!), talán jobb osztályvezető lenne, a Kincskereső úr pedig a fénymásolás felelőse?

Súlyos dobozok fénymásoló papírral és irodaszerekkel


A napokban a nénit a rossz levegőjű pincébe, egy üresen álló dohos szolgálati lakásba költöztette, néhány lépésnyire a fénymásoló teremtől és a Hallgatói Önkormányzattól, ahová az egyetemista sűrűn eljár. Budapesten jártamkor megpróbáltam a nénit is szóra bírni, de sajnos nem volt szerencsém: éppen távol volt a főépülettől, valamelyik mellék épületbe irodaszereket cipelt. Remélem, legközelebb több szerencsém lesz és akkor visszatérünk erre az ügyre.


A női könnyek mindig valakit vádolnak


De ennek nem az volt az oka, hogy a hölgyet megkímélje az ide-oda futkosástól, hanem mert felvettek egy új embert, akit a néni helyére ültették. A bajszos úr semmihez sem ért, de elfoglaltsága az van: a Kincskeresőhöz hasonlóan egész nap számítógépes játékokkal tölti ki a munkaidejét. Persze az egyetemen majd 10 éve dolgozó néninél jóval magasabb munkabérért! Mint írtam: az osztály tatarozás miatt hosszabb időre egy távoli, másik kerületben lévő épületbe költözik. A néni hogyan fog eljutni oda? Az nem jutott a Kincskereső eszébe?! Miért nem jutott az eszébe az, hogy bizony a hölgy megérdemelné, hogy az egyetem kifizeti a BKV bérletét?!

Van aki a munkába azért gyalogol, mert BKV bérletet nem engedhet meg magának...


A néni évek óta kilométereket gyalogol az egyetem és lakása között! Viszont egyszer keményen "kiosztotta" a nénit azért, mert a jómodorú, mindenkihez előzékeny és udvarias bátyja, bácsikája, szomszédja, vagy a barátja naponta tízórait hoz neki. Ha nem hozna - éhezne, mert a sok munka és a pénztelenség miatt arra már nem lenne ideje és lehetősége, hogy legalább egy zsemléért kiugorjon a sarki közértbe! Még valami: az egyetem havonta több milliót kereső rektorának sem jutott az eszébe, hogy a nénit megdicsérje, jutalmazza! Mi több: több dolgozóját személyesen soha fel sem kereste, hogy legalább hogyléte iránt érdeklődjön! Milyen intézményvezető az ilyen rektor?! Ki érti mindezt? Mindenesetre Liszt Ferenc és Erkel Ferenc forognak a sírjukban! Ők már régen segítettek volna a minden diák és tanár kedvence néninek!

Juhász András
Lisboa, Portugália, 2010 nyara



Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com

T a n u l s á g o s ! ! !

T a n u l s á g o s ! ! !


Egy egyetemi professzor azt állította, hogy soha nem buktatott meg
senkit, de egyszer megbuktatott egy egész csoportot.

Az az osztály azt állította, hogy a szocializmus működőképes és soha
senki nem kéne sem gazdag, sem szegény legyen, mindenkinek EGYENLŐNEK
kellene lennie!

A professzor azt mondta nekik: - OK, akkor ezen a csoporton végzünk
egy kísérletet a szocializmussal kapcsolatban. Mindenkinek a jegye
átlagolva lesz, mindenki ugyanazt a jegyet fogja kapni, így végül
senki nem fog megbukni és senkinek sem lesz A (kiváló) jegye.

Az első teszt (vizsga) után, a kapott jegyek átlagolva lettek és
mindenki B-t kapott. Azon diákok, akik keményen tanultak nagyon
mérgesek voltak, akik keveset tanultak azok örültek.

Ahogy közeledett a második teszt azon diákok, akik keveset tanultak
korábban, most még kevesebbet tanultak. Akik korábban keményen
tanultak, azt mondták, hogy most ők is szeretnének alamizsnát, így
kevesebbet tanultak.

A második teszt eredményeként mindenki D-t kapott. Így már senki sem
volt boldog. A harmadik teszt végén a jegyek átlaga F (megbukott)lett.

A jegyek nem emelkedtek, mert a diákok elkezdtek veszekedni, vádolni
és utálni egymást, és senki nem akart a másik javáért tanulni.

A diákok nagy meglepetésére mindenki elbukott. A professzor azt mondta
nekik: a szocializmus legvégül így is - úgy is elbukott volna. Amikor
a jutalom nagy, az erőfeszítés a siker érdekében úgyszintén nagy. De
amikor az állam már nem biztosítja azt a jutalmazást, senki sem próbál
meg sikeres lenni.

Ennél egyszerűbb magyarázat nem is lehetett volna.

Íme, egy idézet, ami összegzi az egészet:

Nem lehet törvényesíteni, hogy a szegény szabad legyen és a gazdag ne
legyen szabad. Azt, amit megkap egy személy, anélkül, hogy
megdolgozott volna érte, azt valaki másnak kell előállítania, aki, nem
kapja meg azt amiért megdolgozott. Az állam nem tud adni valakinek,
anélkül, hogy előtte elvenné valaki mástól.

Amikor a lakosság fele azt látja, megteheti, hogy nem dolgozik, mert a
lakosság másik felének gondja lesz rá, és amikor az a fél amelyik
dolgozott rájön, hogy nincs értelme dolgoznia, mert mások a
haszonélvezői az ő munkájának, barátom, ez a végét jelenti bármelyik
nemzetnek. Nem tudod sokszorosítani a gazdagságot azáltal, hogy
elosztod.

(És ugye mi magyarok látjuk, hogy ez nemcsak a szocializmust
jellemzi?! Tudnék olyan népcsoportot említeni, mely szintén mások
verejtékén hízik és követeli jogait... - A.)


Üdvözlettel: SOÓS LÁSZLÓ földmérő mérnök

2010. július 27., kedd

Nem akarásnak nyögés a vége!








A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.



Nem akarásnak nyögés a vége!
Avagy az alacsony iskolázattságú állitólagos „doktor“ és „büntető jogász“ egyik hazugságának a megdöntése.



Újságíró, történész és más barátaimmal - köztük egy "régészkedő" pszichiáterrel, újra és újra végigolvassuk a Kárpáti harsona c. szenylap hasábjain az állítólagos „büntető jogász“ „Dr.“ Kollár Lajos által alpári, útszéli hangon leírtakat. A pszichiáter barát azonnal elmebetegnek, feltűnési viszketegségben szenvedőnek és igen alacsony műveltségűnek kiáltja ezt a feltehetően nem létező személyt! Ámde valamennyiünket az bosszantja, hogy hazug módon ezt írja:

El tudnak Önök képzelni egy nagyherceget, akinek a neve a google-keresőben csupán kétszer szerepel, két cikk kapcsán, de az is ugyanaz, nevezetesen a mail@jobbik-es-garda-baratai.ning.comEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. közösségi portál (az analfabéta itt kisbetűvel kezdi a mondatot! - szerkesztő megj.), ahol díszegyenruhában látható, mint Miklós cár? Ha kegyed létező személy volna, akkor lenne korábban is megnyilvánulása a net-en. Úgy bizony! Ön egy nem létező senki!

Utóbbi megjegyzését „doktor“ és „Kollár Lajos“ és „büntető jogász“ szélhámos csak önmagából kiindulva ejthette! A többi hazugság! Ugyanis többször végignéztük a különböző netes keresőket (a Google-t is!), méghozzá a latin, cirill és örmény-betűseket is! Rengeteg Roland von Bagratuni címszót találtunk az orosz, örmény, görög és grúz keresőben! És természetesen megszámolhatatlan címszót a nem Google-keresőkben! Évekre visszamenőleg! Aztán: a nagyherceg több európai (és nemcsak!) főnemesi társasági oldalon is elismert és elfogadott nagyhercegként szerepel! Birtokunkban vannak olyan iratok, amelyek szerint világhírű genealógusok és több örmény miniszter (köztük Vardkes Gnuni professzor, akadémikus, tudományos- és felsőoktatásügyi miniszter! és Hayk Harutyunyan rendőr vezérezredes, belügyminiszter!) egyértelműen tanúsítja Roland nagyherceg örmény trónörökösi voltát! Csak Roland von Bagratuni jelszóval csak a magyar nyelvű Google 10 oldalon mintegy 50 címszót dob ki! Köztük az alábbiakat:

1. Szerkesztő:Roland von Bagratuni ( http://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Roland_von_Bagratuni )

2. Őfelsége Roland von Bagratuni Antonian-Antoniewich ( http://armeniankingdom-nagyhercegversek.blogspot.com/ ) - itt nagyon komoly életrajzi-halmaz mellett, megtaláljuk a nagyherceg jobboldali érzelmű, kommunista-ellenes verseit, és rengeteg eredeti dokumentumot. Ezeket a rágalmazásból "doktoráló" ál "büntető jogász" szándékosan „nem vette észre“!

3. Roland Von Bagratuni címen a Yotube orosz nyelvű interjú-részletet közöl a nagyherceggel! Olyan interjúból, amelyet az egyik orosz nyelvű tévéadó mintegy 2 órányi terjedelemben sugározta! ( http://www.youtube.com/watch?v=0v0M6eoBkfU )

4. Roland-Joseph-Leslie-Anthony-Paul Great Prince von Bagratuni-Pacradouni-Anthonyan de Anieci címmel egy PerfSpot teszi közzé a nagyherceg életrajzi adatait. ( http://www.perfspot.com/profile.asp?uid=0DD94E6E-E1F4-4A90-BA60-DCB0A7DE3CFC) A nyilván vakságban szenvedő „doktor“ és „büntető jogász“ ez sem (akarta) látta!

5. Roland von Bagratuni - Interview with Grand Prince Roland Bagratouni, Legatee of Throne of the Kingdom of Western Armenia címen a Aryans of the World unite című lap terjedelmes angol nyelvű interjút közöl a nagyherceggel. (http://www.armenianaryans.com/AC/showthread.php5?t=255)

6. Dr.Berei Nagy Andor jogász egy helyreigazító tanulmányt közöl a nagyhercegről a Szent Korona Társaság Baráti Köre oldalon ( http://szentkoronatarsasagbaratikore.ning.com/profile/DrBereiNagyAndor )

7. A Krakow Post című angol nyelvű lengyel újság „Krakow's Wałęsa Affair“ című cikkben közli azt a fotót, amelyet a nagyherceg a három lengyel barátjáról: a vörösnáci lengyel ávéhások által kegyetlenül meggyilkolt páter Jerzy Popiełuszkoról, Lech Wałęsa lengyel köztársasági elnökről, a Solidarność elnökéről és páter Henryk Jankowski gdański protokanonokról, akik jókedvűen beszélgetnek egymással! A fénykép azóta körbejárta az egész világot, persze a nagyherceg aláírásával, mint szerzővel! ( http://www.krakowpost.com/article/1272 )

A vörösnáci lengyel ávéhások által kegyetlenül meggyilkolt páter Jerzy Popiełuszko, Lech Wałęsa lengyel köztársasági elnök, a Solidarność elnöke és páter Henryk Jankowski gdański protokanonok, akik jókedvűen beszélgetnek egymással, barátjuk, Roland von Bagratuni nagyherceg által készített, az egész világot megjárt fotón



8. Cyniczne krzywdy wielkiemu opozycjoniście Węgier címmel a nagyherceg lengyel nyelvű terjedelmes életrajza. ( http://przesladowanie-polskiegoantykomunisty.blogspot.com/2007/12/blog-post.html )

9.Forrai Sándor: A MAGYAR NEMZETTUDAT TÍZPARANCSOLATA(2007. júl.19.) címmel „Hazánkért - Lakatos Pál honlapja“ a rovásírás közelmúltban elhunyt nagyszerű, tudósának, tanítójának állít emléket és teljes terjedelemben közli a barátja - Roland von Bagratuni nagyherceg roppant érdekes (és egyben a kommunista áltudósokat támadó), felbecsülhetetlen óriási tudását bizonyító írását. ( http://www.lakatospal.hu/index.php?page=archive&id=2202&forrai-sandor-a-magyar--nemzettudat-tizparancsolata ). Hozzátesszük, ókor történelemből, armenológiából, scythologiából, magyarság őskutatásból, a nagyherceg komoly tudományos és népszerű-tudományos előadásokat tart tudományos társaságok, művelődési otthonok, baráti körök felékérésére. A nagyherceg úr Őfensége hozzájárulásával ezt az írását most teljes terjedelemben az alábbiakban tesszük közzé.

(Ezzel most befejezzük a felsorolást, de a közmondás itt is találó: Nem akarásnak nyögés a vége!.

A szélhámos és feltehetően elvakult kommunista "Doktor" és "Kollár Lajos" és "büntető jogásszal" a továbbiakban:
n e m
ó h a j t u n k
f o g l a l k o z n i !
)



* * *

http://www.lakatospal.hu/index.php?page=archive&id=2202&forrai-sandor-a-magyar--nemzettudat-tizparancsolata

Forrai Sándor: A MAGYAR NEMZETTUDAT TÍZPARANCSOLATA


Dr. Forrai Sándor professzor a főművével a kezében



Forrai Sándor, a rovásírás közelmúltban elhunyt nagyszerű, tudósa, tanítója

1. Magyar! Szeresd a te Istenedet teljes szívedből, minden erődből. Ne felejtsd el, hogy az Isten szavunk jelentése Őslélek, öröktől fogva a világmindenséget teremtő lélek, melynek fogalmát egyedül csak a magyar nyelv tudja ilyen pontosan kifejezni, ragaszkodj hozzá minden körülmények között.

2. Merjél újból minden igyekezeteddel a magyar nemzet szemléletében élni, gondolkodni, alkotni, minden cselekedeted nemzeti érdekünket szolgálja.

3. Tartsd szem előtt, hogy legyen a magyar jövőben minden magyar igaz testvére minden más népnek, elsősorban itt a Kárpát-medencében felebarátja.

4. Becsüld meg mindazt, ami a miénk, ami magyar, múltunkkal, történelmünkkel, kultúránkkal kapcsolatos. Ennek ismerete nemzeti tudatunkhoz hozzátartozik, e nélkül nem lehetsz jó magyar.

5. Boldogulni, alkotni csak közösségben tudsz, elsősorban a családi közösségben, mely minden közösségnek, a nemzetközösségnek is alapja, magva, ezért fontos, hogy a családi közösség szilárd alapokon nyugodjon, mert ha azok felbomlanak, az veszélyezteti egész nemzetközösségünket is. Vigyázz és óvd, mert felelős vagy a családodért.

6. Tanuljad, hogy minden nemzet támasza, talpköve a tiszta erkölcs, mely, ha megdől, nemzetünk kerül veszélybe. Ennek elkerülése érdekében gyakorold a tiszta erkölcsöt, szeresd a munkát, követve őseink példáját, mely egyúttal magyar testvéreink megbecsülését is jelenti.

7. Ha a közigazgatásban vagy egyéb területen tisztséget vállaltál, akár az államvezetésben, kötelességed a nemzet javára cselekedned, minden idegen vagy önös érdek félretételével.

8. Kötelességed neked és minden magyarnak ősi magyar nyelvünk tisztaságának megőrzése, a felesleges idegen szavak kerülése. Amely nép elveszti nyelvét, az elvész.

9. Becsüld meg ősi magyar rovásírásunkat, mert népünk olyan ősi kulturális öröksége, amely ma már egyetlen európai népnek sincs. Tudd meg, hogy mai latin nagybetűs írásunknak is egyik alapja a székely-magyar rovásírás.

10. Hazádnak rendületlenül légy híve, oh magyar! Nemzettudatod adjon erőt, hogy Isten akaratából a nagyvilág bármely részén, a hazában vagy idegenben, emelt fővel, magyarként élhess.

* * *


Roland von Bagratuni:
újságíró, filmrendező, nyugdíjas mozilátogató

FORRAI SÁNDOR PROFESSZORHOZ FŰZŐDŐ EMLÉKEK ÉS REFLEXIÓK


A kiváló magyarságtudós Forrai Sándor professzort volt szerencsém személyesen ismerni. Máig kincsként őrzöm általa dedikált főművét. Amikor megismertem, az érelmeszesedés már elvitte a szeme világát, ami számára bosszantó és kényelmetlen volt. Nem csoda: az alkotás és a kutatás embereként tétlenségre lett kárhoztatva. Nem olvashatott, nem írhatott, nem nyomozhatott a magyar és a székely rovásírás megannyi csodás emléke után. Aztán szerződtetett egy segítőt, aki naponta reggel felolvasta az újságokat, előkereste a több tízezer könyvet számláló házi könyvtárából a szükséges forrásmunkákat, ennek-annak a résznek a felolvasását kérte s diktált. Amikor a segítő hölgy valamilyen komoly oknál fogva nem tudott jönni, az Isten mindig Sándor bácsihoz irányított. Segítettem és ez engem is boldoggá tett.

Nem is emlékszem pontosan, miért futottunk össze. Ha jól emlékszem, feltűnt nekem, úgy 20 éve az, hogy a magyar-székely rovásírás mennyire hasonlít az örményhez! Hát igen, a közös múlt! Aztán az ő tanácsára kutattam porosodó könyvek és kéziratok között az Akadémiai Könyvtár keleti gyűjteményében és az akkor még Gorkij Könyvtárban, a Molnár utcában. Kezembe került Bendeffy László, Bobula Ida, Badiny Jós Ferenc, Götz László, Dümmerth Dezső, Padányi Viktor, Germanus Gyula, Hóman Bálint, Lukácsy Kristóf, Szongott Kristóf és sok más kiválóság érdekesebbnél érdekesebb munkája. Mind azt igazolta, hogy az örmény és a magyar jóval közelebbi rokon a finneknél. Mert a sosemvolt "finnugorokat" Haynau magyargyalázó politikája találta ki és segítségére olyan hazaáruló, sosemvolt magyar botcsinálta osztrák tudósok siettek, mint Hunsdorfer "Hunfalvy" Sándor, Budenz és mások, akiket aztán a bolsevista áltudományok rémhírterjesztői éltettek tovább.

Aztán, amikor kétszer fél évnél többet töltöttem Örményországban, köztük Jerevánban, újabb nagyon érdekes dokumentumok sokaságára bukkantam, köztük ókori örmény okiratokra, amelyek mind megerősítettek abban, amit már tudtam! A hettita beütés miatt, sok botcsinálta tudós "indogermánok" közé sorolja az örményeket, ami olyan badarság, mint a "finnugor" hazugság! Mert azon az alapon, ahogyan ők összekeverik a szezont a fazonnal, lehetne a magyarokat akár a germánok vagy a szlávok közé sorolni, hiszen szókészleteinkben rengeteg közös szó van! De nem is ez a döntő, mert a szlovák nyelvben is rengeteg magyar szó van! Hanem az alapfogalmak.

Azok a szavak, amelyek évszázadokon át, szinte egyáltalán nem változnak és azon alapvető szavak közé tartoznak, amelyeket a mindenkori édesanyának át kell adni a gyermekének, hogy kommunikálni tudjanak egymással! És ezek egyeznek! De van más is. Az egyneműség, és a fordított mondatszerkezet (az indogermán nyelvekhez viszonyitva), valamint a két nyelv ragozónyelv volta! Négy olyan pillér, amely már elegendő "corpus delicti" ahhoz, hogy felelősen döntsünk: igen, két rokon nép! A görögök mellett, a médek utódaival: a kurdokkal és a föniciaiak utódaival: a baszkokkal együtt!

A rokonság nem meglepő. És talán ennek tudható be, hogy szinte teljesen "eltűnt" a magyarság Vajk (???? - ez a név is örmény! Zangezur tartomány kellős közepén van egy 6000 éves örmény település, amely ezt a nevet viseli!) előtti történelme. Julianus barát is csak titkos vatikáni forrásokból tudta, merre keresendő az óhaza, de mivel az értesüléseit harmadkézből szerezte, nem egészen jó irányba indult. Mert Bendeffy Kúnmagyariája is csak egy külső tartománya volt a Magna Hungáriának - a Párthus Birodalomnak! (A Szentírás is ide helyezi őket: az Oxus és Jaxartes partjaira!) Annak a Párthus Birodalomnak, amely Krisztus előtti évszázadokban, ezerötszáz évig az Örmény Birodalom vérszövetségese volt. Olyannyira, hogy még a két ország uralkodó háza is egy-egy oldalága volt a hun uralkodó háznak! Mert Párthust a Hunok alapították! Innen van az, hogy az örmény főrendi házak neveiben ott van a huni - a Hun - gyök maradványa: az "uni": Bagratuni (ami "Bak-Rá-Huni" volt...), Arsakuni, Knuni, Katsberuni, Rstuni, Arcruni, Jervánduni stb.

A Párthusok - akiket hol "szkítáknak", hol "indoirániaknak", meg egyéb badarságnak titulálják - mindig is ott éltek, ahol a birodalmuk volt, amelyet a Déli Húnok alapították, Krisztus előtt 1500 évvel. Hol voltak még akkor a klasszika-tanárok által szamár módon istenesített barbár, primitív és vérszomjas rómaiak! Azok a rómaiak, akik Európa nyakába akasztották a korábban sosemvolt rabszolgaságot, akik a kultúránk teremtőit: a sumér eredetű etruszkokat, görögöket, örményeket, főníciaiakat, médeket (a mai leszármazottjaik a kurdok!), hún-avar-szkíta-magyarokat, pontusiakat, kolhisziakat, tűzzel-vassal és rablánccal irtották!

Akik végigrabolták a fél világot, mert maguktól semmit sem tudtak kitalálni! Mert sem az akvedukt, sem a padlófűtés, sem a gőzfürdő, sem a kőépületek, megannyi más, nem volt "római"! Egyetlen találmányukat hozták Európába a rómaiak: a nyomort és az oszd meg és uralkodj elvet! Na meg a kegyetlen halált! Mert a sumér népeknél az emberi méltóság, az emberi élet mindenek fölött fontosabb volt! És a felebaráti szeretet, a másik emberbe vetett hit! De hiszen ezt tanította a párthus Jézus is! Nem volt halálbüntetés, sem az ókori örményeknél, sem a párthusoknál, sem a médeknél, görögöknél, főníciaiaknál, kolhisziaknál, kartvélieknél, karthágóiaknál! A legnagyobb büntetés, amely főbenjáró bűnért járt, a száműzetés volt!

Olvasom, valamelyik nyugati történelemkönyvben, hogy a magyarok, azaz a húnok, "primitív barbárok" voltak, akik "körberabolták" fél Európát. Tolvaj kiállt rendőrért! Nem raboltak ők semmit. Aki rabolt, azok a germánok, latinok és szlávok voltak! Az ókori örmény beszámolók szerint, a szlávok még az előörmény állam, Urartu idején, az Örmény fennsíkon éltek. Mészégetők, favágók, kecskepásztorok voltak. Aztán fellázadtak az örmények ellen, akik száműzték őket a mai Lengyelország területére. Innen indultak tovább Dél, Nyugat és vissza Kelet felé. A germán vikingek vérbe úsztatták a Volga-vidéket, Skandináviát és Észak-Európát, ott raboltak, ahol csak lehetett. Még Észak-Amerikába, Vinlandba, a mai Labradorra is eljutottak, 500 évvel Kolumbusz Kristóf előtt (aki nem is volt "olasz", hanem katalán!). A normanok, vagy az allemánok sem voltak különbek.

A latin rómaiak, ahol csak megfordultak, romok, hullák és jajgatás maradt. Még a gyilkos törököknél is rosszabbak voltak! Vajon mitől "dicsőség" az, ha egy ókori vagy középkori gengszter körberabolja a fél világot, mindenkit kifoszt, megerőszakol, megöl, meggyalázza a másik emberi voltát!? Mitől volt "nagy" a közönséges bűnöző Napoleon és a hozzá hasonlóak. Napoleon mellett Hitler is csak "kisfiú" marad! Mitől voltak "nagyok" a tolvaj Romanovok, Habsburgok, Bourbonok, Anjouk...

A kereszténységet, Nagy Konstantin római császárnak, az örmények vitték el. És itt van elásva a csatabárd! Mert a magyar ajkú örmény katolikosz-pátriárka, Világosító Szent Gergely volt az, aki róma püspökévé tette I.Szilvesztert azzal, hogy az csak püspök marad. A pápa a mindenkori katholikosz volt! Na, emiatt léptek ki a rómaiak Kalcedon idején az egyetemes keresztény egyházból. Mert az is tény, hogy ők léptek ki, hiszen a kisebbség hagyja ott a többséget!

Konstantin. Az ő ábrázata van a magyar szent koronán. (Akár több más zománckép is örményeket ábrázol, például Kozma és Damián... Mert a korona Világosító szent Gergelyé volt és a fia, Gergely püspök fejéről esett le a Vadnián síkságon, amikor - az örmény beszámolók szerint - a IV.század közepén a húnok egy részét térítette. A kereszt is ekkor görbült el!) Senkinek sem jutott az eszébe megkérdezni: "mi ütött beléje"?! Hiszen Konstantin a kereszténységben nem hitt, ez történelmi tény. A halálos ágyán tért meg, és csak akkor keresztelték meg. De akkor vajon az isteni Caesar miért vágta el maga alatt a faágat?! Ki vette rá arra, hogy államvallássá tegye Krisztus igéjét?

A válasz igen egyszerű. És ezért nem fordították le az ókori örmény írók, filozófusok, költők műveit latinra, vagy akár magyarra! Mert a rablóknak fáj az igazság a legjobban! A rabló Róma csak két államtól félt: a két legnagyobb és legrégebbi ókori birodalomtól: Párthustól és Örményországtól. Többször megkisérelték lerohanni az örményeket is, a párthusokat is, de mindig csatát vesztettek. Sőt: két ízben az "isten" - a Caesar is ott maradt a csatatéren! Iszonyúan féltek az örményektől. Egyébként nemcsak ők. Mert maroknyi örmény képes volt tönkreverni egy egész római légiót! És akkor, egyszerre csak jelentik a kémek, hogy egy egész örmény sereg tart Rómába! Krisztus után a negyedik század elején! Konstantin alsónadrágja már a hír hallatára tele lett. És a sereg, IV.Nagy Szent Tirid (Dertád) császár vezetésével meg is érkezett!

Mi történt? És főleg mindez miért lett kihagyva a történelemkönyvekből? Már akkor is hamisították a történelmet? Igen! Mert ilyen szégyen Rómát még eygszer sem érte a pún-hún Hannibál óta! És mi volt az oka az örmény császár látogtásának? Egyszerű. Mert nem rablóhadjáratra jöttek Rómába, ahogyan a fegyvertelen Attila sem azért jött, néhány száz évvel később! Az örményeket a becsület, a túlzott becsület hozta Rómába! Ugyanis előtte Tirid császár apja szerződést kötött a keresztényölő Dioclecianusal, mely szerint a keresztényeket üldözni kell. Egy darabig üldözték is, úgy a maguk módján, vérontás nélkül. Aztán megkeresztelkedtek és a szerződést fel kellett mondani. Lehetett volna futárt küldeni Rómába ezzel a hírrel. A rómaiak ezt tették volna.

De az örmény becsület azt kívánta, hogy a császár a másik császárnak ezt személyesen mondja el és azt indokolja is meg! Csak úgy "mellesleg" beszélte rá Tirid Konstantint arra, hogy kövesse a példáját! És a gyáva római parancsnak vette az udvarias óhajt! És az, hogy egy egész sereggel ment Rómába? Mi a meglepő ezen?! Az örmény császár az első, az egyenlők között volt. Egyedül semmiben sem dönthetett. Mentek hát vele az örmény királyságok, fejedelemségek, hercegségek, városállamok fejei. Mintegy kétszázan. Pompával, koronával a fejükön. És mindegyik kiskirály vitte a saját hűbéreseit, azok is a sajátjaikat! Hát innen a hadsereg! Ennyi. Ugye, milyen egyszerű? Akár az, hogy a magyarok már a IV. században keresztények voltak! Árpád is az volt, meg a katonái is! Kérdezzék csak meg a régészeket! Akkor Vajk kit keresztel meg? És honnan az a mese a "pogány" Koppányról... - na, ez az!



A bevezető megjegyzést írta:
Inaçio Angelos



Coimbra, Portugália, 2010 nyara



Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com

2010. július 25., vasárnap

Dr.Doc.Morvai Krisztina: AZ ALKOTMÁNYOS JOGOK VÉDELMÉBEN








A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.


Ferenc Gyurcsány: "Towarzysze! Tylko on jest moim szefem!" készítette - wykonał: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni



Dr.Doc.Morvai Krisztina: AZ ALKOTMÁNYOS JOGOK VÉDELMÉBEN

Dr.Morvai Krisztina egyetemi docens, az Európa Parlament képviselője. Doc.Dr.Krisztina Morvai Poseł Parlamentu Europejskiego


- Dr. Morvai Krisztina docens: Szeptember 20 éjjel a fővárosban szabályos embervadászat folyt (megjelent: Wirtualna Polska napilap hasábjain 2007.02.19)


LENGYEL EREDETIBEN ÉS MAGYAR FORDÍTÁSBAN IS KÖZREADJUK ANTONIEWICZ ROLAND - ROLAND VON BAGRATUNI NAGYHERCEG MEGDÖBBENTŐ LENGYEL NYELVŰ TUDÓSÍTÁSÁT DR.MORVAI KRISZTINA DOCENS ÉS A CIVIL JOGÁSZ BIZOTTSÁG JELENTÉSÉT A 2006-OS GYURCSÁNYI BANDITIZMUSRÓL

Ferenc Gyurcsány: "Nasz towarzysz Hitler już to zrobił: pseudo napad na Radiostację Gliwice = pseudonapad na gmach Telewizji Węgierskiej!" - grafika-készítette: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni



W obronie konstytucyjnych praw - Doc.Dr.Krisztina Morvai: W nocy 20 września w stolicy odbywała się regularna nagonka na ludzi (Budapeszt - 2007-02-19 18:18)


Niedawno pióra red. Károlya Bán, pod tym tytułem popularna węgierska gazeta „Helyi Théma“ opublikowała wstrząsający wywiad z profesorką prawa karnego Uniwersytetu im. Lóránda Eötvösa w Budapeszcie, Doc.Dr.Krisztiną Morvai.

Ferenc Gyurcsány: "Towarzyszu Führer! Podążamy twoim przykładem!" készítette-wykonał: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni


W S T Ę P


Znana węgierska opozycyjna prawniczka jest Współprezesem Cywilnego Komitetu Prawnego, który badał policyjny bandytyzm, który miał miejsce w Budapeszcie w dniu święta narodowego 50-lecia wybuchu antybolszewickiej Rewolucji 1956 roku, kiedy prowokatorzy policyjni (takich bandytów „policjantami“ nazywać nie można, do nich pasuje raczej o wiele trafniejszy przyimek „hitlerowski gestapowiec“, „stalinowski enkawudowiec“, „wymiotek Swobodana Miloszewicza“;, czy też „eksbolszewicki terrorysta“) najpierw w cywilnym przebraniu prowokowali, do oporu podjudzali świętujący tłum, a następnie wkraczali do akcji ich nielepsi umundurowani współprzestępcy, nie posiadający na swoich mundurach absolutnie żadnych przepisowych numerów i znaków rozpoznawczych. Niezidentyfikowani bandyci w niby policyjnych mundurach, prowadzili iście gestapowską nagonkę na bogu ducha winnych bezbronnych przechodniów oraz uczestników uroczystego wiecu opozycyjnej partii FIDESZ, dotkliwie pobijając i raniąc ich, a nawet wielu niwinnym wybijając oko. Bestialsko katowali leżących bezwładnie na ziemii bezbronnych, strzelali do bogu ducha winnych, spokojnych i speszonych przechodniów: do dzieci, starców, księży, turystów — obcokrajowców, zakochanych będących na randce, kobiet karmiących niemowlę, matki z dzieckiem na ręku czy pchających wózek, beztrosko świętujących staruszków — świadków pamiętnych dni, oraz zupełnie obojętnych przechodniów i gapowiczów, którzy o niewłaściwym czasie znaleźli się w niewłaściwym miejscu. Również Polaków — bohaterskich uczestników Poznańskiego Czerwca 1956 i beztroskich i wzniosłych dni solidarnościowego tryumfu początku lat osiemdziesiątych, który na Węgry przyjechali świętować do Bratanków.

Ferenc Gyurcsány: "Mówię wam: kłamaliśmy rano, w południe, wieczorem, całymi latami!" - wykonał - készítette: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni


Wszystko to przypominało raczej sceny z hitlerowskich łapanek i bestialskich pacyfikacji w okupowanej Warszawie.
Bezprzykładny skandal, któremu Unia powinna wreszcie w radykalny sposób położyć kres! Jedno jedyne określenie pasuje do tych cynicznych bandytów Premiera Ferenca Gyurcsánya: moralnie zepsuci faszystowscy terroryści, zagrażający całej Europie, praworządności i demokracji! Tacy sami bandyci, jak ich chlebodawca, bo nie tylko bardzo wielu-wielu naocznych świadków, ale także miliony telewidzów stwierdziło, że genezę tego bezprzykładnego bandytyzmu wywołały te zamieszki, które miały miejsce kilka dni wcześniej, kiedy “spontanicznie“ zajęto gmach telewizji MTV. Były to rozruchy, perfidnie wygenerowane przez prowokatorów, których wraz ze swoimi współbandytami stale skomlącymi o „terrorystycznym zagrożeniu ze strony skrajnej prawicy“, którego na Węgrzech nie ma! — osobiście wynajął Premier Gyurcsány. Miliarder, który swojego majątku dorobił się w nieczysty sposób.

"Nie jestem członkiem partii MSZP (WPS) - jestem Węgrem!" - wykonał - készítette: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni


Nie twierdzę, że czegoś takiego na Węgrzech jeszcze nie było, bo było dokładnie wtedy, kiedy „pan“ Gyurcsány był jeszcze komunistą z przekonania i Wiceprezesem węgierskiego Komsomołu-HitlerjugenduKISZ-u! Wtedy w podobnie cyniczny i perfidny sposób, bezpieka dokonała całą perfidną serię obrzydliwych zniesławiających prowokacji przeciwko niżej podpisanemu, z ofiary i wroga komuny nr.1 kreując jakiegoś bliżej nieokreślonego moralnego „bandytę“.

Rzecznik prasowy rządu Gyurcsánya, Bernadett Budai: „uwielbiam kłamać rano, w południe i wieczoremi i całymi latami!“ - wykonał - készítette: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni



Bo do dnia dzisiejszego nikt, absolutnie nikt jeszcze nie potrafi dać odpowiedzi na pytanie: skąd wzięli się pod telewizją kibice dwóch wrogich drużyn piłkarskich: Ferencvárosa oraz Újpestu i stanowili twardy rdzeń zamieszek?! Ludzie, którzy nigdy nie podali i nie podadzą sobie ręki, teraz nagle ni stąd ni z owąd w bratniej komitywie atakowali gmach telewizji, podjudzani przez cywilnych prowokatorów policyjnych, spośród których kilku w międzyczasie już zdenuncjowano! Raz zaczęty bandytyzm ciągnie za sobą dalsze, coraz bezczelniejsze i podlejsze prowokacje gyurcsányowskie. Otóż ostatnio „nieznani sprawcy“ strzelali z kałasznikowa do gmachu Komendy Głównej Policji, wybijając kilkadziesiąt szyb i potwierdzając wcześniejsze kłamstwo ministra — szefa URM o niby terrorystycznym zagrożeniu! (Sam Premier Gyurcsány bezpośrednio przed zamieszkami niby szczerze, ale z nieukrywaną dumą oznajmił: „kłamaliśmy rano i wieczorem, w dzień i w nocy, kłamaliśmy latami i będąc w rządzie absolutnie nic nie robiliśmy, a wybory wygraliśmy oszustwem...“) W tym wszystkim najdziwniejszą chyba rzeczą jest to, w jaki sposób przywódcami nibylewicowej, pseudosocjalistycznej partii mogą być moralnie wyzzuci multimiliarderzy i dlaczego prawdziwi socjaliści Europy bronią tych łotrów? Bo o ile mnie wiadomo, kapitał i kapitalizm w żaden sposób nie pasuje do lewicy! Marks, Engels i Lenin z rozpaczy przewracają się w swoich grobach! Po tym wszystko pozostało już tylko ostatnie pytanie: kiedy pseudosocjalistyczni kłamcy Gyurcsánya podpalą Reichstag, napadną na Radio w Gliwicach, a Europa wreszcie obudzi się?! Bo Hitler, Stalin, Aliyew, Kim-Ir-Sen i Türkmenbaszi również tak zaczynali... Węgrzy są przerażeni, nie bez powodu panicznie boją się powrotu „panów“ w skórzanych kurtkach i z ciemnymi okularami na nosach, tajnych aresztowań, bestialskich katowań i mordów. Staram się dosłownie tłumaczyć wstrząsające uwagi i spostrzeżenia Doc.Dr.Krisztiny Morvai i pytania autora red.Károlya Bána.

mgr.Roland Antoniewicz (Roland von Bagratuni) Budapeszt - 2007-02-19 18:18


Gyurcsány-Hitler-Sztalin - Pseudo znaczek pocztowy wykonał - az ál póstabélyeget készítette: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni


P O S Ł O W I E


Wiosną na Węgrzech odbyły się wybory do Parlamentu i naród węgierski jednogłośnie obalił neofaszystowską dyktaturę pseudosocjalistów Gyurcsánya i jego bandy, wynikiem czego dzisiaj druzgicącą większość posłów stanowią przedstawiciele prawicy. "Warszawski ekspress" i tym razem (chociaż z kilkuletnim opóźnieniem!) dotarł do Budapesztu. Prawica uczyni wszystko, ażeby na Węgrzech znów była demokracja i naród, materialnie i moralnie zrujnowany przez pseudosocjalistów, znów żył w dobrobycie. Drugi rząd Premiera Viktora Orbána uczyni wszystko, ażeby zbadać rządowe przestępstwa pseudosocjalistów i wyłonić winnych, którzy pociągnięci zostaną do odpowiedzialności karnej. Ponieważ bardzo wielu czołowych polityków - posłów do Parlamentu z ramienia MSZP już wcześniej trafiło do więzienia za pospolite przestępstwa oraz partia MSZP ("Węgierska Partia Socjalistyczna") zadeklarowała siebie spadkobiercą prawnym Węgierskiej Szocjalistycznej Partii Robotniczej (MSZMP), która była spadkobierczynią prawną Komunistycznej Partii Węgier - Magyar Kommunista Párt, członka Komunistycznej Partii Związku Sowieckiego, na podstawie decyzji Organizacji Bezpieczeństwa i Współpracy w Europie (OBWE) z 2009 r, która stwierdziła, że II Wojnę światową wywołało dwóch nazistowskich przestępców wojennych - ludobójców: Hitler i Stalin oraz dwie partie nazistowskie: NSDAP i Komunistyczna Partia Związku Sowieckiego, można liczyć na to, że MSZP uznana zostanie jako partia nazistowska! W tym przypadku z dwóch przyczyn (partia nazistowska i przestępcza mafia) na podstawie Konstytucji zostanie rozwiązana. Woli druzgocącej większości wyborców stanie się wówczas zadość!

red.Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni

Budapeszt - Bruksela, lato 2010 r


Premier Ferenc Gyurcsány: „Dom wariatów na Lipótmező dlatego zamknąłem, ażebym tam nie wylądował!“ készítette - wykonał: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni


***


AZ ALKOTMÁNYOS JOGOK VÉDELMÉBEN
- Dr. Morvai Krisztina docens: Szeptember 20 éjjel a fővárosban szabályos embervadászat folyt
(megjelent: Wirtualna Polska napilap hasábjain 2007.02.19)


Ferenc Gyurcsány: "Mówię wam, porządnie was nabraliśmy!" - készítette - wykonał: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni


B E V E Z E T Ő


Nemrég Bán Károly szerkesztő tollából, e cím alatt a népszerű magyar „Helyi Théma“ című újság tette közzé a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetem büntetőjogi tanárával, Dr. Morvai Krisztina docensel készült megrázó interjút. Az ismert magyar ellenzéki jogásznő társelnöke a Civil Jogász Bizottsággnak, amely vizsgálta azt a rendőri banditizmust, amelyre sor került Budapesten az 1956-os bolsevista-ellenes Forradalom kirobbanásának 50. évfordulója nemzeti ünnepén,amikor rendőrségi provokátorok (az ilyen banditákat „rendőröknek“ nem lehet nevezni, őket talán inkább a „hitlerista gestápós“, „sztálinista enkávédés“, „Svobodán Milosevics ürüléke“, vagy „eksbolsi terrorista“ jóval találóbb név illetné meg) először civil ruhában provokálták, felheccelték a lelkesen ünneplő tömeget, majd akcióba léptek a nem különb egyenruhás bűntársaik, kiknek egyenruháján nem volt látható semmiféle szabályos azonosító jel és előírt szolgálati szám. A mintha rendőri egyenrúhákba bújt felismerhetetlenné vált banditák, igazi gestápós embervadászatot folytattak a vétlen és fegyvertelen járókelőkre és az ellenzéki FIDESZ párt naggyűlésének résztvevőire, akiket súlyosan megvertek és megsebesítettek, többüknek még a szemüket is kiverték. Bestiálisan bántalmazták a földön mozdulatlanul fekvő védteleneket, lőttek a vétlen, békésen és nyugodtan sétáló megszeppent járókelőkre: gyerekekre, aggastyánokra, papokra, túristákra — külföldiekre, randin lévő szerelmes párokhoz, csecsemőjüket szoptató anyákhoz, gyermeküket karjukon cipelő vagy babakocsiban toló asszonyokhoz, lelkesen ünneplő öregemberekhez — az emlékezetes események szemtanúihoz, és a teljesen közömbös járókelőkhöz és bámulókhoz, akik a nem megfelelő időben a nem megfelelő helyre kerültek. Lengyelekre is — a Poznańi 1956 júniusi felkelés hős résztvevőire és a Solidarność nyolcvanas évek eleji győzelmének és felemelő napjainak résztvevőire, akik Magyarországra a Testvéreket jöttek ünnepelni.

Ferenc Gyurcsány: "Węgierskie rodziny zaprowadziliśmy na skraj plajty!" - wykonał - készítette: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni


Mindez inkább a hitleristák által (a második világháború idején) a megszállt Varsóban végrehajtott bestiális embervadászatokra és pacifikációkra emlékeztetett. Példátlan botrány, melynek az Európai Uniónak végre radikális módon véget kellene vetnie! Gyurcsány Ferenc miniszterelnök eme cinikus banditáira csak egyetlen jelző illik: morálisan romlott fasiszta terroristák, akik egész Európát, a törvényes rendet és a demokráciát veszélybe sodorják! Ugyan olyan banditák, mint a kenyéradójuk, mert nemcsak nagyon sok-sok szemtanú, de a tévénézők milliói is megállapították, hogy ennek a példátlan banditizmusnak a kiváltója azok a zavargások voltak, melyekre néhány nappal korábban került sor, amikor “spontán módon“ elfoglalták az MTV televízió székházát. Ezek olyan zavargások voltak, melyeket alattomos módon olyan provokátorok generálták, akik a banditatársaikkal egyetemben állandóan a „a szélsőjobboldali terrorveszélyről“ vonítottak, amely Magyarországon nem létezik! — őket személyesen Gyurcsány miniszterelnök bérelte fel. Egy olyan milliárdos, aki a vagyonát nem tiszta módon szerezte meg.

Ferenc Gyurcsány: "Doścignęliśmy Etiopię i Bantustan!" - wykonał - készítette: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni


Nem állítom, hogy Magyarországon ilyesmi még nem volt, mert pontosan akkor, amikor Gyurcsány „úr“ még hithű kommunista volt és alelnöke a magyar komszomolnak-hitlerjugendnek — KISZ-nek! Akkor hasonlóan cinikus és sunyi módon, az állambiztonságiak alulirott ellen egy sor aljas és mocskos lejáratót provokációt hajtottak végre, amikor a kommunizmus 1.számú ellenségéből valamiféle közelebbről meg nem határozott erkölcsi „banditát“ kreáltak.

odchodzący premier Ferenc Gyurcsány do nowego premiera Gordona Bajnaiego: „Towarzysz Altówka i to wykona, czego nawet Stalin nie śmiał zrobić!“ (imię Gordon po węgiersku zdrobniale = Gordonka: wiolonczela) készítette - wykonał: Roland Antoniewicz - Roland von Bagratuni



Mert a mai napig senki, absolút senki még nem volt képes választ adni arra a kérdésre: hogyan kerültek a televízió székház elé két, egymással szemben ellenséges focidrukkerek: a Ferencváros és az Újpest rajongói és ők képezték a zavargások kemény magját?! Olyan emberek, akik soha nem nyújtottak egymásnak jobbot és nem is fognak nyújtani, most egyszerre csak baráti-haveri egyetértésben megtámadták a tévé székházat, miközben civil rendőrségi provokátorok uszították őket a támadásra, akik közül néhányat már sikerült azonosítani és leleplezni! Az egyszer elindított banditizmus újakat vonszol maga után, amelyek mind szemtelenebb és aljasabb gyurcsányi provokációk. Tudni kell, hogy legutóbb „ismeretlen tetesek“ egy kalasnikovból rálőttek a rendőrség főhadiszállására, ahol néhány ablakot összetörtek és alátámasztották a kancelláriaminiszter korábbi hazudozásait az állitólagos terrorista veszélyről! (Maga Gyurcsány miniszterelnök közvetlenül a zavargások előtt mintha őszintén, de nem titkolt büszkeséggel kijelentette: „hazudtunk reggel és este, éjjel és nappal, hazudtunk évekig és a kormányon abszolút semmit nem csináltunk, a választásokat is csalással nyertük meg...“) Ebben az egészben a legfurcsább dolog talán az, hogy egy mintha baloldali, mintha szocialista pártnak, hogyan lehetnek a vezetői erkölcsileg lezüllött multimilliardosok és Európa igazi szocialistái miért védik ezeket a gazembereket? Mert amennyire tudom, a tőke és a kapitalizmus sehogyan sem férnek össze a baloldalal! Marx, Engels és Lenin kétségbeesetten forgolódnak a sírjaikban! Mindezek után már csak egyetlen kérdés marad: Gyurcsány álszocialista hazudozói mikor fogják felgyújtani a Reichstagot, mikor támadják meg a Gleiwitzi Rádiót, és Europa végre mikor fog felébredni?! Mert Hitler, Sztálin, Aliyew, Kim-Ir-Szen és Türkmenbasi szintén így kezdték... A megrökönyödött magyarok nem véletlenül félnek a sötét szemüveges, bőrkabátos „urak“ visszatérésétől, a titkos letartóztatásoktól, bestiális vallatásoktól és gyilkosságoktól. Igyekeztem szó szerint tolmácsolni Dr.Morvai Krisztina docens asszony megsöbbentő észrevételeit és megjegyzéseit valamint Bán Károly szerkesztő úr kérdéseit.

Antoniewicz Roland (Roland von Bagratuni) Budapest - 2007-02-19 18:18

Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com


U T Ó I R A T


Magyarországon idén tavasszal sor került az országgyűlési képviselői választásokra és a magyar nemzet egyhangúlag megdöntötte Gyurcsány álszocialistáinak és bandájának neofasiszta diktatúráját, minek eredményeként ma az országgyűlési képviselők elsöprő többségét a jobboldal képviselői képezik. A "Varsói gyors" most is (bár néhány éves késéssel!) befutott Budapestre. A jobboldal mindent megtesz annak érdekében, hogy Magyarországon ismét demokrácia legyen és az álszocialisták által anyagilag és erkölcsileg megnyomorított nemzet ismét jólétben éljen. Orbán Viktor miniszterelnök második kormánya mindent megtesz annak érdekében, hogy kivizsgálja az álszocialista kormány által elkövetett bűncselekményeket és a felelősöket büntetőjogi felelősségre vonja. Mivel nagyon sok MSZP-s vezető politikus közönséges bűncselekmények elkövetése miatt már korábban börtönbe került, valamint az MSZP nevű párt kinyilvánította azt, hogy a Magyar Szocialista Munkáspárt jogutódja, amely a Magyar Kommunista Pártnak, az SZKP tagszervezetének a jogutódja volt, az EBESZ 2009-es határozata alapján, amely megállapította, hogy a II. Világháborút két náci háborús bűnös tömeggyilkos: Hitler és Sztálin és két náci párt: az NSDAP és az SZKP robbantotta ki, számítani lehet arra, hogy az MSZP náci pártnak lesz nyilvánítva! Ebben az estben két okból (nácipárt és bűnszövetkezet) az Alkotmány értelmében felszámolásra kerül. A választók elsöprő többsége akarata végrehajtásra kerül!

Antoniewicz Roland - Roland von Bagratuni

Budapest - Brüsszel, 2010. nyara





***


A MAGYARRÓL LEFORDÍTOTT EREDETI LENGYEL NYELVŰ INTERJÚ - PRZETŁUMACZONY Z WĘGIERSKIEGO ORYGINALNY POLSKO-JĘZYCZNY WYWIAD:


Wkrótce zakończy swoją pracę Cywilny Komitet Prawny, który powstał w interesie zbadania krwawych budapeszteńskich wydarzeń z dnia 23 października 2006 roku i według oczekiwań 23 lutego przekaże opinii publicznej swój raport — podkreśliła profesorka prawa karnego i Prezes Komitetu Doc.Dr.Krisztina Morvai. Prawnicy absolutnie niezależni od polityki, wyciągnęli z tych zamieszek zupełnie inne wnioski, niż zamówieni przez Premiera członkowie Komitetu Gönczöla, którego spostrzeżenia można krótko określić tak: wszystcy są winni. A więc faktycznie nikt.

Poseł do Parlamentu Europejskiego Doc.Dr.Krisztina Morvai


Dla nas nie było uspokajające to, że zagadnienie odpowiedzialności badała taka komisja która jest mocno przywiązana do rządu — podkreśliła na wstępie Doc.Dr.Krisztina Morvai z Uniwersytetu im.Lóránda Eötvösa w Budapeszcie. — Dlatego nas siedmiu powołało dożycia taką organizację cywilną. Początkowo skupiliśmy się tylko na wydarzeniach z 23 października, ale okazało się, że jest to niemożliwe, bo istnieje organiczny związek między 18 września (dzień szturmu „motłochu“ przeciwko gmachowi MTV), z wydarzeniami których genezą była przemowa w Balatonöszöd (Premier Gyurcsány przyznał się tu przed gronem swoich współprzestępców z eksbolszewickiej partii socjalistycznej, że „kłamaliśmy rano i wieczorem, w dzień i w nocy, kłamaliśmy latami i nic nie robiliśmy, wybory wygraliśmy oszustwem!“...) z 23-ego października. Po oblężeniu gmachu MTV policja ukrzepiła się już w grupową siłę, nastąpiła cała seria rozpędzania tłumu wraz z samowolnymi aresztowaniami, policyjną brutalnością, krwawo pobitą młodzieżą.





Wyreżyserowany przez czerwono-nazistowskiego premiera Ferenca Gyurcsánya "napad" na gmach Telewizji Węgierskiej w Budapeszcie. Po wdarciu się "demonstrantów" do środka, prowokatorzy ograbili bufet telewizyjny i wspólnie spożywali posiłek z ...policjantami!



Postawiono kordon

— Ogółem względem pół tysiąca obywateli wszczęto postępowanie karne, podczas kiedy urzędowa propaganda mówiła o zaledwie kilku tuzinach rozrabiaków...



Wysłuchaliśmy takich młodych, których pobito. Pewnej dziewiętnastoletniej studentce z głowy lała się krew, przez osiem dni była w areszcie i nie pozwolono jej umyć się tak długo, aż nie zawleczono jej przed sąd. Wydarzenia z 23 października zbadaliśmy z minuty na minutę, z godziny na godzinę. Ludzi uwięziono tak, że nie istniały podstawy prawne zastosowania tymczasowego aresztu. Dwieście ludzi trafiło w ten sposób do aresztu, a już w osiemdziesięciu procentach przypadków sąd drugiej instancji prawomocnie stwierdził, że postępowanie policji naruszyło prawo. W kręgach sądowych krążą takie informacje, że zwolnieni zostaną ci sędziowie, którzy ogłosili uniewinniające wyroki.






— Na co wskazują dotychczasowe wyroki?




Sądy orzekły, że czystą obecność tych osób na miejscu wydarzeń nie można rozumować jako naruszenie prawa. Ale to i dotychczas stanowiło niewzruszoną zasadę sędziowską. Niewzruszoną zasadą jest również i to, że nie można orzec tymczasowego aresztowania, jeżeli nie istnieją ku temu podstawy prawne. Ale niewzruszoną zasadą sędziowską jest także i to, że prawo do zebrania można ograniczać tylko podczas naprawdę nadzwyczajnych wąskich ram. Na nasze zapytanie, że wogóle kto i na jakiej to zasadzie podjęto rozporządzenia policyjne o zamknięciu kordonem policyjnym i płotem placu przed Parlamentem, które doprowadziły do zamieszek, Minister Sprawiedliwości i Organów Porządkowych odpowiedział, że to decyzja komendanta stołecznej policji gen. Pétera Gergényiego. Niesłychana rzecz, że minister używając żargonu policyjnego, depcze konstytucyjne prawa na największym naszym święcie narodowym.






— Podczas święta narodowego prawo o zebraniach-wiecach jest nieważne. Innymi słowami zaproszono cały naród, a potem postawiono kordon...




My również w ten sposób interpretujemy Konstytucję. W naszym posiadaniu jest mnóstwo zdjęć video, fotografii, pisemnych relacji. Wysłuchaliśmy prawie sto ofiar i naocznych świadków, co więcej: spotkaliśmy się również z sobą już osądzoną.






Bito przechodniów




— Najcięższy wyrok to kara więzienia dwóch i pół roku. Co o tym jest wiadome?




Tego młodzieńca skazano wyłącznie na podstawie zeznania policjantów. Gość wziął udział we wiecu największej partii opozycyjnej, za kraty trafił na podstawie zeznań wbudowanych w tłum, wyglądających na demonstrantów, zamaskowanych kapturami policjantów-prowokatorów. Na marginesie tego należy wyjaśnić: jakie jest zadanie policji w praworządnym państwie podczas imprezy masowej? Podczas zebrań-wieców zadaniem policji jest obrona i zabezpieczenie prawa o zebraniach-wiecach, czyli obrona demonstrantów. Zwykło się wbudowywać cywilnych policjantów w tłum, ale tylko po to, ażeby szybko i fachowo można było zdenuncjować i odizolować prowokatorów, ażeby nie zakłócali imprezy. Jest to olbrzymia różnica w stosunku do tego, że w tłumie byli zakapturzeni, wyglądający na demonstrantów policjanci w cywilu, którzy na tłum wpływali podniecająco, wzywając go do gwałtu.



— Czy badanie wykazało, że w aresztach policyjnych obchodzono się nieludzko z aresztantami?



Podczas wysłuchiwania relacji już lały się nam łzy, kiedy jednogłośnie i wielokrotnie relacjonowano takie zdarzenia, że dla przykładu studenci czy studentki z zawiązanymi oczyma musieli klękać w otoczeniu strażników z podniesionymi pałkami gumowymi, którzy trzaskali nimi i powtarzali w kółko: „no to teraz błagaj o życie!“ Byli tacy rodzice, którzy mdleli na rozprawie swoich dzieci, kiedy swoje dzieci zobaczyli pokrwawione, a na dodatek wszystkiego cuchnące, bo całymi dniami nie pozwalano im umyć się! Jest rzeczą frapującą, że w urzędowych raportach dotychczas o tym nie padła mowa, że przemilczają to! (Wśród członków komisji Gönczöla oraz doradców Premiera Gyurcsánya aż mnoży się od wysokiej rangi byłych esbeków! — przyp. tłum.) Według litery prawa postępowanie policyjne może jedynie tak długo trwać, aż nie osiągnie celu. Wbrew temu, ludzi goniono i prześladowano, pędzono za nimi do klatek schodowych, młodych wywlekano z pomieszczeń na kubły śmieciowe. Noc 20-go września w stolicy był prawdziwym polowaniem na ludzi, podczas którego pobijano bogu ducha winnych przechodniów.



— Czy wasze badania zajmowały się także zagadnieniem odpowiedzialności?




Drugim naszym zadaniem było badanie zagadnienia praworządności. Konkretnie pytaliśmy się, kto wydawał rozkaz używania grupowej siły, kto wydawał rozkaz na poganianie tłumu w kierunku wiecu partii opozycyjnej? Pytaliśmy się także tego, czy rząd dawał jakiekolwiek instrukcje? Chwilowo nie ma odpowiedzi. Chcielibyśmy osiągnąć, ażeby grupy tych, których prawa naruszono, otrzymali moralne i materialne zadośćuczynienie. No i oczywiście najważniejszą rzeczą jest: takie przypadki nigdy więcej nie mogły powtórzyć się. Bo jeżeli chirurdzy wyciągają komuś z pleców dwadzieścia gumowych pocisków, wówczas jest rzeczą jednoznaczną, że uciekał, czyli postępowanie względem niego było nieproporcjonalne do wymogów sytuacji, czyli było bezprawne. Jeżeli komuś wybiją lub wystrzelą oko, jest wówczas jednoznaczne, że broń tą używano wbrew wszelkim normom zawodowym i międzynarodowym. Wyjaśnieniem prawdy chcielibyśmy osiągnąć zrehabilitowanie niewinnych i sanację będących w toku postępowań. Oczywiście trzeba dokonać ostrą różnicę między ofiarami i elementami awanturniczymi, a względem kogo jest umotywowane wszczęcie postępowania karnego lub administrcyjnego, trzeba je przeprowadzić. Ale jest rzeczą interesującą, że akurat tego nie spotkaliśmy.



W Europie bezprzykładne



— Czy wyjaśnienie rzeczywistości może wspomóc prewencję?



Zagadnienie prewencji jest bardzo ważne, szczególnie ze względu na zbliżający się termin święta narodowego 15 marca. Prawda, że bardzo niepokojące są wiązane z tym wiadomości. Prosto z mostu zapytaliśmy się przywódców policyjnych, czy chcą zastosować takie środki przymusu, jakie miały miejsce 23 października? Czy można znów liczyć na atak konnicy, wywijanie szablami, a jak przedstawia się sprawa z pociskami gumowymi? Również i te pytania służą prewencję. Ale naszą najważniejszą dewizą jest przejrzystość i sukcesywne informowanie społeczeństwa cywilów. Bo bez cywilnej kontroli demokratyczna policja nie może działać. Niespostrzeżenie trafiliśmy w taką sytuację, w której byliśmy w latach sześćdziesiątych-siedemdziesiątych. Kraj nasz znów poszeptuje. Po szesnastu latach, w wolnym kraju mówimy poszeptując, strzelamy oczami, boimy się. O tym mów ta historia. O zastraszaniu ludzi. Społeczeństwo musi powrócić do korzeni. Bo w końcu upadek komuny to nie tylko wymiana Trabantów na Ople i Fordy, ale przede wszystkim wolne życie w wolnym kraju. Celem Komisji jest pomoc w przywróceniu demokracji, praworządności i uszanowania praw człowieka. Jeżeli problemy zostaną zmiecione pod stół, może to nie udać się. Ale straszne jest takie informowanie tłumów, którego celem jest cyniczne wodzenie za nos społeczeństwa i przepłukiwanie mózgów.



— Czy Komisja pracę swoją zakończy raportem?



Zadecydowaliśmy, że powołamy do życia fundację i będziemy kontynuować pracę w interesie obrony praw człowieka. Bo z wielu względów jest to bezprecedensowe, co dzieje się na Węgrzech. Bezprecedensowe, bo w mieszczańskiej demokracji jest rzeczą niezwykłą to, że dochodzi do takiej, wołającej o pomstę do nieba denuncjacji, jaka nastąpiła z podaniem do publicznej wiadomości kłamstw Premiera podczas spotkania w zamknięym gronie arbaiterów partyjnych w Balatonöszöd. W Europie jeszcze nie było przykładu na to, że ktoś pozując w barwach partii socjaldemokratycznej, wyskakuje z programem dobrobytu, a po wyborach oznajmia, że wszystko to było wierutnym kłamstwem. Po takich przypadkach w prawdziwych demokracjach prawdziwi panowie podają się do dymisji. To, że ktoś rękoma-nogami kurczowo ciągnie do władzy, już samo w sobie jest sytuacją abnormalną. Nie jest zaskakujące, że ludzie są głęboko oburzeni, czują się pokrzywdzeni i zniesławieni i dlatego wychodzą na ulicę.


Wstęp i przekład z węgierskiego: Roland Antoniewicz (Roland von Bagratuni)Budapeszt, 15 lutego 2007. A bevezetőt írta és magyarról fordította: Antoniewicz Roland (Roland von Bagratuni)Budapeszt, 2007. február 15. Közreadta: Wirtualna Polska című napilap Varsó


Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com