2011. december 9., péntek

Ellenség legyen vagy barát a főbíró?





Ezt a hír hozta az egyik magyar sajtótermék (kommentárunk a végén!):

Orbánék családi barátja lesz a bírói hivatal elnöke


2011. december 09., péntek, 12:43 • Utolsó frissítés: 2 perce
Szerző: hvg.hu

Címkék: Kúria; Handó Tünde; Országos Bírósági Hivatal; Darák Péter;

kinyomtatomKinyomtatom • ElküldömElküldöm •hozzászólásokHozzászólások (#1)
Twitter

Schmitt Pál azt javasolja, hogy az Országgyűlés a Kúria elnökének Darák Pétert, az Országos Bírói Hivatal elnökének pedig Handó Tündét válassza meg. Handó jelenleg a Fővárosi Munkaügyi Bíróság elnöke, Darák pedig a Legfelsőbb Bíróság közigazgatási kollégiumának bírája.

Schmitt Pál köztársasági elnök Handó Tündét és Darák Pétert javasolta az Országos Bírói Hivatal (OBH), illetve a Kúria elnöki pozíciójába. A jelölteket az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság várhatóan hétfőn hallgatja meg, az Országgyűlés pedig kedden titkos szavazással dönt a jelöltekről. Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács helyébe lépő OBH elnökét és a Legfelsőbb Bíróság helyébe lépő Kúria vezetőjét is kétharmados többséggel választják meg, kilenc évre.

Minden parlamenti párt képviselőjével, Paczolay Péterrel, az Alkotmánybíróság elnökével, Polt Péter legfőbb ügyésszel, valamint Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszterrel is egyeztetett kedden hivatalában Schmitt Pál köztársasági elnök a Kúria és az Országos Bírói Hivatal elnökének személyéről.

A köztársasági elnök elfogadta Lázár János javaslatát, és még a héten megnevezte jelöltjeit a Kúria, valamint az Országos Bírói Hivatal elnökének személyére. Eszerint a Kúriát Darák Péter, az Országos Bírói Hivatalt pedig Handó Tünde vezetheti majd.

A Fidesz frakcióvezetője korábban azt mondta, azért szükséges, hogy december közepén megválassza a Ház az új bírósági vezetőket, hogy 2012. január 1-jétől a bírói szervezet gördülékenyen működhessen, és megkezdődhessen az igazságszolgáltatás gyakorlati átalakítása.


MSZP-SZDSZ-LMP védnökség: több lenyúlást, még több hajléktalant!


Kéz a kézben

Ahogy azt korábban a HVG megírta, Handó Tünde, a Fővárosi Munkaügyi Bíróság (FMB) jelenlegi elnöke lesz a jövő évtől felállítandó Országos Bírói Hivatal (OBH) első vezetője. A legfőbb ügyészi poszt után így egy másik kiemelt jelentőségű igazságügyi tisztséget is olyan személy tölt majd be, akit több évtizedes ismeretség fűz Orbán Viktor kormányfőhöz.

Bírósági forrásokból a hvg.hu úgy tudja, Handó Tünde a mai napig közeli barátja a kormányfő családjának is; Lévai Anikóval az elmúlt évtizedekben számos közös, nyilvános programon vett részt, többek között színházba is együtt járnak. A szoros családi kötelékre utal az is, hogy az Orbán és a Szájer-házaspár gyermekei, Szájer Fanni és Orbán Ráhel együtt vettek részt az idei VOLT Fesztiválon az Európa Kemping szekciójának szervezőiként.

A 49 éves szakember, aki 1999 óta áll az FMB élén, tagja volt a Fidesz bölcsőjének számító Ménesi úti, később Bibó István nevét felvevő szakkollégiumnak a nyolcvanas években. A kollégiumban Handó együtt lakott Orbán Viktorral, Simicska Lajossal, Lévai Anikóval, Szájer Józseffel és a negyedéves Kövér Lászlóval is.

Handó az 1988 tavaszán életre hívott Fideszhez nem csatlakozott, akkortájt már mint bírósági fogalmazó dolgozott. Az egyetemi hallgatóként csípős nyelvűként jellemzett Handó, aki 1986-ban végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, Szájer Józseffel, a Fidesz jelenlegi EP-képviselőjével kötött házasságot. 1999. januártól óraadó az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar munkajogi tanszékén. 2003. július 15-től címzetes megyei bírósági bíró.

Lázár János a köztársasági elnökkel folytatott keddi megbeszélés után azt mondta: az OBH élére olyan jelöltre lenne szükség, aki képes egy ekkora szervezetet üzemeltetni és működtetni, aki egyébként a bírói társadalom támogatását is bírja és képes a bírók szempontjait érvényesíteni a társadalom és a kormányzat berkeiben.

Handó rendkívüli jogosítványokat kap OBH-elnökként: ő döntheti majd el, hogy ki lesz bíró és bírósági vezető Magyarországon: 137 új bíróról és két új törvényszéki elnökről (megyei bírósági vezetőről) dönthet a kinevezése utáni első hónapokban. Az igazgatási vezető új állomáshelyre helyeztetheti a bírókat, és a törvény indoklása szerint a hatékonyságra tekintettel ügyeket is áthelyezhet az illetékesről egy másik bíróságra.


A bűnözőkből és tanácsaikból a magyar nép nem kér!


Komoly ügyekben döntött

A Kúriát Darák Péter, a Legfelsőbb Bíróság közigazgatási kollégiumának bírája, az ELTE-ÁJK pénzügyi jogi tanszékének adjunktusa vezetheti majd, aki jelenleg a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesületének az elnöke is. Darák jogi tanulmányait a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte 1982-1987-ben, majd ugyanitt végezte el a doktori iskolát 2004 és 2007 között.

2001 óta tagja az új Polgári törvénykönyv személyek kodifikációs munkabizottságának, 2002-ben lett elnöke a Magyar Közigazgatási Bírák Egyesületének, 2003-ban lett a Legfelsőbb Bíróság delegált képviselője, majd elnökségi tagja az Európai Környezetvédelmi Bírák Fórumának (EUFJE). 2003-tól a Magyar Jogász Egylet közjogi és közigazgatási szakosztályának elnöke, 2009 óta a Legfelsőbb Bíróság európai jogi szaktanácsadója. 2010-től az Adójogi Bírák Nemzetközi Szervezetéhez is csatlakozott. Több felsőoktatási intézményben is tanít, saját honlapja szerint legfőképp környezetvédelmi joggal és ingatlanjoggal foglalkozik, korábban pedig igen jelentős versenyjogi ügyekben hozott döntéseket a Legfelsőbb Bíróságon.

Így például az útépítő cégek ügyében utasította el 2009-ben a felperes vállalkozások kérelmét - bírótársaival együtt -, amikor azok korábbi döntések, ítéletek ellen fordultak a legfőbb bírói fórumhoz. (Az elutasított felperesek között volt a Betonút, a Colas, a Strabag, a Vegyépszer, a Hídépítő és a Swietelsky cég is, többek között.)

Az ügy, amelyben 2009-ben született döntés a Legfelsőbb Bíróságon, 2001-re és 2002-re nyúlik vissza. Az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság ekkor írt ki közbeszerzést több út- és hídépítésre, illetve felújításra. Az ajánlati felhívások megjelenésének időpontja körül az érintett cégek egy része többször - a bírósági ítélet indoklása szerint "jellemzően nem törvényes képviselőjük részvételével" - egymással egyeztetett. Az egyeztetésen ráadásul a jelen nem levő cégek álláspontját is figyelembe vették, és felosztották a tendereket, megállapodtak a nyertes ajánlattevőről, a projektekben való részesedésről, illetve az ajánlattétel elmaradása esetén ennek ellentételezéséről. Darák egy másik ügyben bírótársaival együtt helybenhagyta a korábbi ítéletet a Forver Living cég ügyében, amely szintén a Legfelsőbb Bírósághoz fordult.

Darák nevezheti majd ki a Kúria kollégiumvezetőit, irányíthatja és ellenőrizheti a Kúria vezetőinek igazgatási tevékenységét. Lázár János korábban azt mondta: a Kúria elnökének döntő szerepe lesz az igazságszolgáltatás újjászervezésében, így olyan jelöltre van szükség, aki "a változtatásra késznek és képesnek érzi magát".


A deviza-alapú hitelek a Gyurcsány-Kóka bűnbanda gyomorrontó specailitéja! Ki kér belőle még, egy millió tönk szélére juttatott magyar devizahitles?! Antoniewicz Roland - Roland von Bagratuni nhg grafikája


Baka veszte

A Legfelsőbb Bíróságot eddig vezető, a Fidesz által korábban támogatott Baka András négy évvel mandátumának lejárta előtt, januári hatállyal távozik hivatalából - ezt az új alkotmány átmeneti rendelkezései véglegesítik. Ahogy arról korábban a hvg.hu beszámolt: a kormánypártok hónapokig lebegtették a döntést, amit végül a Fideszben túlzónak vélt kritikus megjegyzései miatt hoztak meg. A főbíró az igazságszolgáltatáson belül is elszigetelődött.

Fideszes források szerint Baka akkor haragította magára a kormánypárti jogász-szakpolitikusok egy részét, amikor a bírók nyugdíjkorhatárának 70-ről 62 évre csökkentése ellen tiltakozva - több bírósági vezetővel együtt - április 15-én aláírta az Európai Unió nyilvánosságához címzett levelet, mely „a demokratikus jogállam alapelveivel ellentétesnek” nevezte a nagyobbik kormánypárt törvénytervezetét.

Az alaptörvény a Legfelsőbb Bíróságot (LB) - az 1949-ben megszűnt elnevezést felelevenítve - Kúriává nevezete át, megnyitva a lehetőséget a bírósági intézményrendszer átalakítása és az LB-elnök leváltása előtt.


Kovács tata, azonnal hagydd ott a társadalmi tulajdont! Ne lopj!!! Szégyeldd magad! Fotó: MSZMP népjóléti szolgálata




KOMMENTÁRUNK


A jobboldal és a demokratikus átalakulás ellenségei (elsősorban a vörös nácik és liberálbuzi politikai élettársaik) most a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Bírói Hivatal élére kinevezendő jelöltek miatt csámcsognak. Szerintünk elmeorvoshoz kellene őket (nem a főbíró jelölteket, hanem a csámcsogókat!) elküldeni, hátha valami nincs rendjén az elmeállapotukkal! Végtere a lipótmezei patinás országos elmeintézet a Gyurcsány-Kuncze-Kóka-bűnszövetkezet általi erőszakos bezáratása is erre a koros állapotukra utal - attól tartottak, hogy oda kerülnek!


A hazudozó-csaló Gyurcsány Ferenc által bezáratott patinás intézmény - Antoniewicz Roland - Roland von Bagratuni nhg grafikája


Persze csak akkor kerülhetnek oda, ha nem kerülnek börtönbe! Mert a párt ifjúsági szervezetének vezérét, az MSZP egyik megyei szervezetének basáját, az enyveskezű, a holocaust áldozataiból társaival együtt (Arató Gergely, Gyurcsány Ferenc és a többi Ifjúsági és Sporthivatali vezér) gúnyt űző Zuschlag János volt országgyűlési képviselőt már jól odavágták a Viszkis-rabló cellatársának! A gyanúsítottak és vádlottak listája már az egekig nyúl! Gyurcsány is elítéltségre készül,méghozzá több büntetőügyben külön-külön. Ha a bíróságoknál megmaradnak bíróknak a sokszor négy elemivel és pártgyorstalpalót elvégzettek, akkor a pereknek annyi! (Ezt bizonyították a 2006-os események miatti büntetőperek: a bűnelkövető duhaj rendőröknek haja szála sem görbült, az áldozatokat viszont koncepciós perekben elítélték!) A magyar nép viszont arra vár, hogy valamennyien rács mögé kerüljön!!! Ezt deklarálta a 2010-es választásokon!!!


Antoniewicz Roland - Roland von Bagratuni nhg grafikája



Csak a bűnözők és az elmebetegek azok, akik elvárják azt, hogy a sok-sok bűncselekményt mindenki elfelejtené! De nem megy! Az említett bűnözők az országot és a magyar családokat a tönk szélére juttatták! És restaurálni akarták a volt Szovjetuniót azzal, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal volt ávéhásai és KGB-sei mind-mind tovább mélyítették az elvtársi kapcsolatokat egykori KGB-s főmegbízóikkal! Nem kér senki sem sem Putinból, sem a KGB-ből! Az orosz vonal nem tartozik Magyarország hagyományaihoz, mi a Nyugat-Európa, nem pedig a vadkelet és gulágok szövetsége (FÁK) hívei vagyunk! Elég volt abból, hogy Gyurcsányék átpasszolták az oroszoknak az általuk már tönk szélére juttatott MALÉVet, a MOL-ba történő orosz beférközés elősegítését is majdnem sikerre vitték! Bagóért eladták a moszkvai nagykövetségi ingatlanokat és így tovább!


Nem kérünk ezekből a zászlókból és magyarországi híveikből!!!! Fotó: Szergej Szergejevics Sztálinov



Magyarországnak végre nyugalomra és biztonságra, igazi demokráciára van szüksége, de semmiképpen valamiféle újabb, talán még szörnyűbb vörös náci diktatúrára! (Nem kérünk sem az 1919-es "Tanácsköztársaságból", sem az 1947-1988-as "szocializmusból" és "Népköztársaságból"!!! Az MSZP mint a megszállók által létrehozott illegitim párt (a mozgalmi-erkölcsi-jogelődje, az MKP a Szovjetunió Kommunista Pártja tagszervezete volt!) kussoljon a hazaáruló, idegen hatalmak érdekeit kiszolgáló híveivel együtt! Mert nem kérünk idegen hatalmak kiszolgálóiból - a magyar nép és a szuverenitás megalázóiból! De a nemzeti szimbólumokból, így a himnuszból gúnyt űző vörös náci Doppermanokból sem! Tartsák csak meg a véleményüket zártkörben bűntársaik, szeretőik, csicskásaik számára! Akinek nem tetszik, kivándorolhat Tatársztánba, Tuvába, Jakutjába vagy Dél-Koreába! De ott van még Bantusztán, Burkina Faso, vagy Etiópia, ahol szabadon garázdálkodhatnak!

Inaçio Angelos

Coimbra-New York, 2011 tele

észrevételeket ide kérjük: inacio.angelos@yahoo.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése