2010. október 8., péntek

A Vörös nácik végnapjai 7. A valaha adott legpofátlanabb nyilatkozat.





A VÖRÖS NÁCIK VÉGNAPJAI 7.

A valaha adott legpofátlanabb nyilatkozat

2010. október 05. 17:20 STOP

A vörösiszap-katasztrófa után röpke másfél nappal végre újságírók elé mertek állni a tároló tulajdonosai-üzemeltetői, és sikerült is nekik a valaha adott legpofátlanabb nyilatkozattal előállni.

A gátszakadás miatt hét ember meghalt, többeket keresnek, százak vannak kórházban égési sérülésekkel, mindenki természeti katasztrófát emleget, de olyat, amilyet még nem látott a világ. És ez a két jóember mit mond?



Először is azt, hogy nem értik, az államtitkár miért függesztette fel tevékenységüket. Na, vajon miért? Kié az a tározó, aminek a gátja átszakadt? Ki tette bele az iszapot? A hupikék törpikék?

Erre egyébként azt mondják, hogy de az ő szakembereik mindent rendben találtak. Milyen szakemberek ezek? Hogy találhattak ott mindent rendben? Hát a gát átszakadt valahogy, nem? Biztos ezért is a törpök a felelősek.




De lépjünk túl azon, hogy a szegény pici cégvezetők nem értik, hogy kerültek ilyen helyzetbe. Istenem, hát van ilyen, szóval ezt a kis apróságot nézzük is el. Na de hogy folytatják? "Hasonló eset soha nem történt, így arra nem is lehetett felkészülni, mint ahogy Felsőzsolca sem gondolta volna, hogy elönti az ár."

Mi van? Hogy jön ez ide? És hogy hogy nem lehet erre felkészülni? Ez lenne a dolgotok, ember! Nemcsak az a buli része, hogy beszedjétek a pénzt, az is, hogy az anyagot kordában tartsátok. Mi az, hogy nem lehetett felkészülni erre?



Aztán mindezek után az egyik cégvezető még odaböffentette azt is, hogy a vörösiszaptól nem kell félni. Hát persze, valójában nincs is semmi probléma a maró anyaggal. Sőt, különösen ajánlott benne megfürdőzni, még arcpakolásként is használható adott esetben. Lehet, hogy holnaptól már mi is elkezdjük árusítani. Ez lesz az igazán nagy biznisz, szólok is Illés államtitkárnak. Ez eddig hogy nem jutott eszünkbe, nem is értem.



Remélem egyébként, hogy a "nemkellfélni" szöveget az elhunytak családtagjainak is előadják majd. Ideális helyszín lehetne például a kisgyermekek temetése, a búcsúbeszéd például kezdődhetne így: a vörösiszaptól nem kell félni.

Megtudhattuk még azt is, hogy az iszap lemosás után veszélytelen. Aha, ezért került több száz ember égési sérülésekkel kórházba. Mert tökre veszélytelen. De persze erre is megvan a válasz: elképzelhető, hogy ezek az emberek nagyon nagy mennyiségben, nagyon sokáig érintkeznek az anyaggal. Persze, direkt fetrengtek benne pár órát, mert az milyen jó már.




A cégvezetők közlése szerint 30 millió forint humanitárius segélyt adnak az áradás okozta települések önkormányzatainak. A környezetvédelmi államtitkár által említett 10 milliárd forintos kárt pedig túlzónak tartják. Na ez az, amire meg már tényleg nem lehet mit mondani.

Fodor Gábor szadeszes exminiszter - ő aztán tényleg felelős a katasztrófáért!


Apró érdekesség, hogy a cég tulajdonosa, a nyilatkozatot adó jóemberek főnöke, Bakonyi Árpád a mai napig a vezérigazgatója az amúgy környezeti kárelhárítással foglalatosokodó állami tulajdonú Nitrokémiának, s ilyen minőségben Bakonyit Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter Környezetünkért díjjal tüntette ki 3 éve, továbbá ugyanez a Bakonyi Árpád tavasszal a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetést is megkapta.

Kapcsolódó cikkek

Jól működött a tározó - A hivatalos jelentés szerint
Vörösiszap: még ma jelent a kormánynak az MTA
Így mérgez a vörösiszap
Környezetünkért díjat kapott a timföldgyár tulajdonosa - Fenyeget a tervező

********www.nemzetihirhalo.hu ********


A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.


Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com


* * *



Dr. Nagy László ügyvéd - politikus:

Ajka a vörösök valóságos elszámoltatásának az igazi próbaköve!


A Kádár rendszer futtatott bolsevikjaiból verbuválódott vörös bárók ajkai timföldgyára nehézfémekkel telitett, súlyos égési sérüléseket okozó 800 000 köbméternyi vörös iszapja rontott rá az Ajka menti, mélyebben fekvő magyar falvak vétlen, mit sem sejtő szegény magyar népére. Halott, megvakult és megnyomorított magyar emberek az áldozatai a vörös bárók gátlástalan, csak a haszonra koncentráló felelőtlen ipari tevékenységének.

Kapolyi László vörösbáró, Csermanek - bandita néven Kádár - János haverja és minisztere volt


Vérlázító már maga az a tény is, hogy ez a sokmilliárdos cég 10.000 000.- Forintos biztosítással rendelkezett és működhetett, miközben az általa okozott kár a szakértők szerint, a 4-5 Milliárd forintot is meghaladja! Ez a biztosítási összeg / egy jobb autó ára / mutatja legjobban azt a sivár és öncélú és felelőtlen és rabló mentalitást, amely e tulajdonosi világ valóságos mentalitását jellemzi.

Tolnay Lajos vörösbáró - ő is felel a vörösiszap-katasztrófáért


Tényként közlik a hatóságok, hogy az " elvtársak " az ajkai iszaptározó hatóságilag engedélyezett befogadó képességét sokszorosan meghaladó iszap mennyiséggel töltötték fel, amelynek a falai a fizika törvényeinek megfelelően felmondták a szolgálatot. 800 000 hektár mezőgazdasági termőterület vált évtizedekre használhatatlanná. A falvak házaiba 2.5 méretes iszaptenget tört be a percek tört része alatt, többen eltűntek. A vörös iszaptenger feltartóztathatatlanul halad a mosoni Duna és a nagy Duna felé. Útját gipsz hegyekkel próbálják feltartóztatni!

Gyurcsány Ferkó hátterében mindig az anyósa és a véreskezű apró Antal lánya, Apró Piroska áll - ő a vörösnáci Richelieu bíborosa...


Ez alatt a vörös bárók egy általuk közzétett arcátlan nyilatkozattal próbálták meg a büntető és polgári jogi felelősségüket a természetre hárítani! Közölték, hogy " 100.000.-Ft gyors segélyt " hajlandók adni a kárt szenvedetteknek. ( Családoknak ). Hogy nem sül ki a szemük ettől az összegtől, amikor a családok élelmiszert tároló helységei, bútoraik, háztartási gépeik stb., mind-mind megsemmisültek, házaik szétáztak stb. 100.000.- Ft = 300.- Euró! Micsoda szociális érzékenység a báró urak részéről! A timföldgyár tulajdonosai között ott látjuk a Gyurcsányokat, a Tolnaiakat, Bakonyiakat és társaikat, a hátuk mögött a hatalmas magánvagyonnal! És az értük aggódó magyar sajtó a kifosztott magyar emberekhez fordul segítségért, mondván, gyüjtsünk pénzt az áldozatoknak. ( Értsd: a bárók nem fizethetnek ugyebár )

A vörösnácik a hatalom helyett a rácsbokban kapaszkodjanak


Mi a teendő? Gyors és kíméletlen letartóztatások, a tulajdonosok magánvagyonának az azonnali lefoglalása, büntető és polgári jogi eljárás megindítása a teljes tulajdonosi " báró világ " ellen. Az igazság kíméletlen következetességet követel az elszámoltatást hangoztató Orbán kabinettől. Ez az " elszámoltatás igazi próbaköve" ! Mentegetőzésnek és mellébeszélésnek nincs helye. Csak a tett hitelesit! Az ígéret már nem ! Pont!

*** www.nemzetihirhalo.hu *************



A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.


Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com

* * *



Gyurcsány(i) és Bakonyi, a két svábhegyi tuti
2010. October 06. Wednesday, 11:31


Illeték- és adócsalás útján adták el a volt állami üdülőt? Miért nem vett észre az ügyletből semmit az Illetékhivatal?

Bakonyi Árpád 1994-ben még munkanélküli volt, ma már az ország 18. leggazdagabb embere. 1999-ben Gyurcsány Ferenc cégével karöltve egy 500-900 millió forintot érő svábhegyi volt állami üdülő tulajdonjogát 134 millió forintért adták el Bakonyi nagyobbik fia cégének. A számviteli törvényt megkerülve így a fiú vállalkozása több tízmillió forint illetéket, Gyurcsány és az apa tulajdonában lévő cégek pedig közel 100 millió forint társasági adót takarítottak meg.

Gyurcsány Fecó - ő is sáros az vörösiszap-katasztrófa ügyben


1961-ben a honvédelmi miniszter a Budapesti Honvéd Sport Egyesület élsportolóit arra utasította, hogy használati jog fejében építsenek egy 6 szobás síházat, kosárlabdapályát, illetve egy kispályás futballpályát a Svábhegy tetejére. Az állam kisajátítással megszerzett több mint egyhektárnyi földterületén a BHSE több későbbi olimpiai ezüstérmese (Kajdi János bokszoló és Csatári József birkózó), világbajnoka (Varga János és Klinga László birkózók) robotolt társadalmi munkában. A HM 1988-ban 12 057 négyzetméternyi területét 40 millió forint értékben elcserélte az Alumíniumipari Kereskedelmi Vállalat két margitszigeti földterületével. A XII. kerületi, Mátyás király út 53/B alatti telek és úgynevezett síház anyagi értékét ugyanis jelentősen növelte, hogy a Duna-Ipoly Nemzeti Park természetvédelmi értéknek nyilvánította a telek erdősávját, illetve, hogy az épület az utca többi nagy értékű villájától mintegy 600-700 méter távolságban épült meg. (A Mátyás király út több világcég magyarországi rezidenciájának ad helyet.)

Bakonyi Árpád


Az állami tulajdonú cég a csere után szinte azonnal az épület bővítésébe kezdett. Alig egy év leforgása alatt, a kis faházból egy 26 szobás, 2057 négyzetméter alapterületű vállalati üdülőt varázsolt. A közpénzből épült svábhegyi villa szépségének azonban nem sokáig örülhettek a szocializmusban edzett vállalati dolgozók; a céget minden ingóságával együtt 1991-ben a Hungalu Rt. szerezte meg. A tulajdonosváltás után az Alumíniumipari Kereskedelmi Vállalat új neve pedig a Hungaluker Kft. lett.



Az MSZP Köztársaság téri székházában úgy tudják, hogy a párt anyagi háttérbázisát öt ember felügyeli, kezeli, illetve szerzi meg: Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc, Kapolyi László, Puch László és Bakonyi Árpád. Ez utóbbi úrról keveset tudhat a közvélemény. Bakonyi szovjetunióbeli és veszprémi egyetemi évei után, hamar az MSZMP-ben, illetve az Ipari Minisztérium osztályvezető-helyettesi pozíciójában találta magát mint vegyipari mérnök. Kapolyi irányítása alatt részt vett többek közt a dorogi égető tervezésében és kivitelezésében is. A sikerek ellenére a felfelé ívelő karrier 1994-ben hirtelen mégis megtört. Öccsének, Bakonyi Nándornak októberben írt üzenetében ugyanis már arról panaszkodott, hogy munkanélküli lett és állást kell keresnie. Ehhez képest tíz év múlva már az ország 18. leggazdagabb embereként köszönt vissza - vagyonát tavaly a Manager Magazin 12 és fél milliárd forintra becsülte. Személyéhez és fiaihoz több mint 40 kisebb-nagyobb cég köthető.



A szocialista érzelmű Bakonyi Árpád 1995-ben foglalta el a Hungalu Rt. elnöki pozícióját. Többek között vezérigazgatói tevékenységének köszönhetően, a cég közgyűlése három év múlva kénytelen volt feloszlatni a részvénytársaságot. Az már csak hab volt a tortán, hogy a Horn-kormány májusban elvesztette az országgyűlési választásokat. Bakonyinak lépnie kellett: a leányvállalatát eladta két MSZP-közeli nagyvállalatnak. A Hungaluker Kft. új tulajdonosai így 40 százalékban a Gyurcsány Ferenc vezette ARK Vagyonkezelő Rt., 60 százalékban pedig a MAL Magyar Alumínium Rt. lett. Bakonyi Árpád azonban most sem maradt állás nélkül, az adásvétel után két hónappal ugyanis megkapta a MAL Magyar Alumínium Rt. alelnöki székét!



A Hungaluker Kft. sorsa azonban 1998. augusztus 31-én az anyacéghez hasonlóan megpecsételődött. Tulajdonosai: az ARK részéről Gyurcsány Ferenc, a MAL részéről pedig a Tolnay Lajos, Petrusz Béla és Bakonyi Árpád alkotta multimilliárdosok "klubja" ugyanis két egyszemélyes cégre osztották fel a társaságot. Míg a Hungaluker-vagyon 40 százalékát Gyurcsány Ferenchez köthető Partagas Management Kft. kapta meg, addig 60 százalékát az Aluker Kereskedelmi Kft. A megszüntetett cég záróleltára szerint az ingatlan értékét közel 137 millió forintban becsülték meg az osztatlan közös tulajdonban maradó nagyvállalkozók. A sikeres szétválás ellenére azonban nyolc hónapnyi létezése után, Bakonyiék visszaolvasztották Aluker Kft. nevű leányvállalatukat a MAL Rt. anyacégbe.



1999 májusában az élénk külföldi befektetések miatt országos ingatlanár-robbanás történt. Az addigi lakások, házak, nyaralók piaci értéke megnégyszereződött, megtízszereződött. Valószínűleg ezért döntött úgy a Gyurcsány anyósa, Apró Piroska vezette Partagas és a MAL, hogy 1999. szeptember 22-én eladja a volt állami üdülőt. Vevőnek érdekes módon Bakonyi Árpád fiának cégét, a Bapet-Y3 Kft.-t nézték ki. A Bakonyi-Tolnay-Petrusz-érdekszövetség és a Gyurcsány-Apró család éppen ezért papíron nem is ragadtatta el magát az ingatlan vételárának kiszámításakor. Alig több mint bruttó 134 millió forintot kértek a ház tulajdonjogáért a Bakonyi fiútól, holott igazságügyi ingatlanszakértők szerint az ingatlan ára ekkor már 500-900 millió forintot ért. (Míg a Bölény utcában 45 ezer forint, addig a Szamóca utcában már csaknem 80 ezer forintot ért egy négyzetméter!)



A számviteli törvény kimondja: "a piaci érték meghatározásánál általában abból kell kiindulni, hogy az adott eszközt az értékelés (mérlegkészítés) időpontjában, adott állapotban, adott környezeti feltételek mellett, mennyiért lehetne beszerezni, illetve mennyiért lehetne eladni." Azaz mindig a környező eladásra szánt házak, villák piaci árához kell meghatározni az eladásra szánt ingatlan vételárát, hiszen enélkül az állam jelentős társasági adótól és illetékbevételtől esne el. A felülvizsgálatot a mindenkori független illetékhivatalnak kell elvégezni, ami itt érthetetlen okok miatt valószínűleg nem történt meg, hiszen csak 13 millió Ft illetéket fizettek be, holott az ingatlan piaci átlagértékét figyelembe véve, minimum 70 millió forintot kellett volna fizetni.



A volt balatonőszödi és szemesi állami üdülők olcsón és vitatott módszerekkel való megszerzésének ismeretében, Gyurcsány ennél az adásvételnél sem hazudtolta meg önmagát. Bár a Mátyás király úti ingatlanban csak 40 százaléknyi tulajdonrésze volt, mégis ő kapta a vételár nagyobb részét, ami jogi nonszensz. Míg a Gyurcsány Ferenc érdekkörébe tartozó Partagas bruttó 73 millió forinttal távozott, addig a 60 százaléknyi tulajdonrésszel rendelkező Magyar Alumínium Rt. alig több mint bruttó 61 millió forintot kapott! Persze mindezt csak papíron, hiszen ingatlanszakértők és ügyvédek szerint több mint valószínű, hogy kettős adásvétel születhetett: egy, ami a valós piaci igényeknek felelt meg, és egy másik, amit a Földhivatalnak nyújtottak be.




2005. február 28-án a volt üdülő tulajdonjogát a Bapet-Y3 Kft.-ből való kiválás útján ifjabb Bakonyi Árpád öccsének - Bakonyi Zoltánnak - a cége kapta meg. A Mátyás király 53 Kft.-re keresztelt új cég nyitó vagyonleltára szerint az ingatlan ekkor már csak 96 millió forintot ért, azaz hét év alatt az infláció, az erősödő forint és az évente csak 2 százalékos amortizációs kulcs ellenére további 41 millió forinttal csökkentették a svábhegyi telek és ház értékét! A képtelenséget jól jellemzi, hogy a Mátyás király út elején, a Semmelweis Egyetem az azonos nagyságú területen álló volt Pszichiátriai Intézetét csaknem bruttó 1,4 milliárd forintért árulja!


Jamrik Levente
Demokrata

2005. szeptember 15.
(holahatar)

********www.nemzetihirhalo.hu ********


A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.


Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com

* * *




AZONNAL ZÁROLNI A VÖRÖSBÁRÓK MILLIÁRDOS VAGYONAIT!


A Magyarok Szövetsége felszólítja a kormányt, hogy azonnal zárolják a MAL Zrt. tulajdonosainak vagyonát a vizsgálatok befejezéséig. A szövetség értesülései szerint az érintett vezetők megkezdték egyes vagyonelemeik kimentését.

Illusztráció


A tulajdonosok közel 40 milliárdos vagyonából gond nélkül lehetne kártalanítani az érintett vidéket. Ezek az emberek a privatizáció idején fillérekért vették meg a MAL-t, mára pegig az ország leggazdagabb emberei közé tartoznak. A katasztrófa következményeinek felszámolása nem csak az állam /minden adófizető/ feladata, hanem a korábbi termelési eredményekből származó profitot kezelő vezetőké is.

Magyarok Szövetsége

*** www.nemzetihirhalo.hu
*************


A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.


Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com


Az ügy iratai megérkeztek a főügyészségre
Vörösiszap-katasztrófa - Mind a 15 gyanúsított esetében vádemelést javasolt az NNI


2011.12.23 15:40MTI


A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya befejezte a több halálos áldozatot követelő vörösiszap-katasztrófa miatt indított nyomozást, és mind a 15 gyanúsított esetében vádemelést javasolt.


Gulyás Ildikó rendőrségi szóvivő pénteken arról tájékoztatott, hogy az ügy iratai megérkeztek a Veszprém Megyei Főügyészségre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közleménye szerint az eljárás során a hatóság 15 embert gyanúsított meg közveszélyokozás, környezetkárosítás, valamint természetkárosítás bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A gyanúsítottak a katasztrófa idején valamennyien az ajkai timföldgyár vezetői vagy alkalmazottai voltak.

"A minden részletre kiterjedő nyomozás során keletkezett nagy mennyiségű nyomozati iratokat és mellékleteit 2011. december 21-én a nyomozó hatóság valamennyi gyanúsított esetében vádemelési javaslattal küldte meg a nyomozást felügyelő Veszprém Megyei Főügyészségnek" - írták a közleményben.

Az ügyészségnek harminc nap áll rendelkezésére az iratok feldolgozására, a határidő szükség esetén további harminc nappal meghosszabbítható - mondta a főügyészség szóvivője. Gulyás Ildikó hozzátette: az ügyészség az iratok átvizsgálását követően, annak eredményéhez képest hozza meg a döntését. A szóvivő azt mondta, hogy "nagy terjedelmű" iratanyagról van szó.

A Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. Ajka melletti tározójából tavaly október 4-én kiömlő vörösiszap három települést öntött el, Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt. A katasztrófa következtében tíz ember meghalt, több mint százhúszan megsérültek, több száz ház vált lakhatatlanná.

1 megjegyzés: