2010. július 22., csütörtök

Vörös-barna méreg a Hit gyülekezete - SZDSZ lapja szerint






A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.

Vörös-barna méreg a Hit gyülekezete - SZDSZ lapja szerint

Ezt írta a Hit Gyülekezete és a néhai SZDSZ tulajdonát képező HETEK című judaista lap:


Vörös-barna méreg
Interjú Dovid Katz litván történésszel


(VAJON MIÉRT NEM ÍRTÁK ODA, HOGY EZ A KATZ EGY ZSIDÓ???!!!)

„Fokozatos eltolódás figyelhetõ meg a szélsõjobboldal felé Kelet-Európában, ahol erõsödik az ultranacionalizmus, a faji alapon gondolkodó felsõbb­rendû­ség és a rasszizmus. Ennek egyik fontos oka, hogy azok, akik egy tökéletes faj­ban hisznek, egy tökéletes törté­nelmet is akarnak emellé kreálni” – állítja Dovid Katz litván történész, aki a vilniusi egyetemen a „kettõs népirtást” hirdetõ ideológiákat tanulmányozza. Katz szerint a nácizmus és a kommunizmus bûneit egyenlõnek nyilvánító, úgynevezett „vörös-barna” eszme bizonyos szempontból veszélyesebb még a nyílt holokauszt- tagadásnál is.

Dovid Katz



Dovid_KatzMiért zajlanak szenvedélyes politikai viták történelmi kérdésekről szinte minden kelet-európai országban?
– Tudjuk, hogy egy népnek sincs tökéletes történelme, és különösen mifelénk, Kelet-Európában számos folt vetül a múltra. Az ultranacionalisták mégis megpróbálják tisztára mosni a történelmet. Itt, a balti államokban szinte szenvedélyesen igyekeznek elfeledtetni a holokausztot. Mivel minden település mellett ott vannak a zsidó tömegsírok, a gyilkosságokat nem lehet tagadni. A nacionalisták a holokauszttagadás helyett a holokauszt elhomályosítására törekednek. Zavart akarnak kelteni a kérdés körül, hogy az embe­rek úgy gondolják: számtalan népirtás létezett, ezért nincs szükség kiemelten kezelni ezek közül egyet. Szerintem ez egy ultranacionalista, faji-nemzeti alapon álló mozgalom, amelynek a hajtóerejét a nacionalista elit – politikusok, professzorok, vezető újságírók – és nem a közvélemény adja.
Miért veszélyes ez?
– Egyrészt mindig veszélyes, amikor a szélsőjobb és az ultranacionalizmus megerősödik, különösen akkor, ha sikerül jobbközép színezetben álcáznia magát. A demokrácia számára is veszélyes, ha szinte vallásos hit szintjére akarnak emelni egy bizonyos történelmi felfogást.
Az egyik érv szerint, mivel minden ember egyenlő, minden népirtás is egyenlő.
– Minden ember valóban egyenlő, de nem minden népirtás, amit annak neveznek. A genocídium különleges fogalom, amely a meghatározása szerint egy teljes – faji, vallási vagy etnikai alapon meghatározott – népcsoport likvidálására irányul. Ez nem ugyanaz, mint amikor valakit börtönbe vagy akár Szibériába küldtek.
Sokak számára Szibéria is a pusztulást jelentette…
– Igen, de a legtöbben választhattak: ha kommunisták lesznek, megmenekülnek. A zsidóság számára itt, Kelet-Európában nem volt ilyen választási lehetőség. Alapvető különbségek vannak tehát a népirtás és más bűnök között. Amikor az állam jogszabályokkal kibővíti a genocídium fogalomkörét, saját maga homályosítja el a holokauszt egyediségét, és ezáltal meghamisítja azt. Az ultranacionalistáknak kapóra jön az ilyen elhomályosítás, hiszen ezzel el lehet feledtetni, hogy milyen sokan – szinte tömegesen – együttműködtek a nácikkal. A balti országokban a gyilkosok túlnyomó többsége helybeli volt. Ezzel természetesen nem akarom csökkenteni a nácik felelősségét, és nem is állítom azt, hogy mindenki kollaboráns lett volna. Szégyen azonban, hogy a litvániai parlament által elfogadott „vörös-barna” törvény alapján tavaly civil ruhás nyomozók őrizetbe vettek egy nyolcvanhat éves holokauszt-túlélő asszonyt, a vilniusi jiddis intézet könyvtárosát.
Mi volt a bűne?
– Egy társával annak idején elszökött a vilnai gettóból, és a nácik ellen harcoló partizánokhoz csatlakozott, akiket a szovjetek támogattak. Az idős asszony nem volt hajlandó egyenlőségjelet tenni a nácik és a partizánok közé. Megjegyzem, sajnálatos módon errefelé nem voltak brit vagy amerikai csapatok, ahová az a kevés ember csatlakozhatott volna, akiknek sikerült elmenekülniük a halálgépezet elől. Egy nyolcvanhét éves történésznő ellen is eljárás indult, akinek a vétke az volt, hogy megtalálta és kiadatta annak a bátor lengyel kereszténynek a naplóját, aki szemtanúja volt a ponari tömegmészárlásnak. Itt több tízezer ártatlan civilt gyilkoltak meg, szintén buzgó helyi lakosok közreműködésével, akiket ma szovjetellenes hősöknek tekintenek.
Ezzel a túlélővel mi történt?
– Mivel Izraelben él, nem tudták kihallgatni. Nem teheti be azonban a lábát Litvániába, ahol korábban egyetemi előadásokat tartott, és a vilnai gettóban vezetett csoportokat. Az, hogy egy túlélőt áldozatból háborús bűnössé minősítenek, a vörös-barna ideológia őrület szintjére emelése, amely nemcsak abszurd, hanem gonosz és cinikus is.
Említi az egyik cikkében, hogy a vilniusi történeti múzeumban egy kiállítási tablón az állt: „Auschwitz borzalmas volt, de az éhínség még borzalmasabb.”
– A kommunizmus által előidézett éhínségek valóban borzalmasak voltak, de ezek sem tekinthetők népirtásnak. Csak a vörös-barna propaganda akarja ezáltal bizonyítani azt, hogy a szovjet rendszer is követett el népirtást, és trivializálni ezzel a holokausztot. Az auschwitzi áldozatok számát tekintve ez az összehasonlítás sértő és nevetséges.
A nyugati demokráciák készek kiállni a vörös-barna köntösben jelentkező kelet-európai ultranacionalista trendekkel szemben?
– A vörös-barna ideológia egyik célja éppen a Nyugat megtévesztése volt, hogy elhomályosítsák, összekeverjék és ezáltal meghamisítsák a holokauszttal kapcsolatos tényeket. Eleinte meglehetős sikerrel jártak, de büszke vagyok arra, hogy ma egyre többen felismerik ezt a problémát. Július végén például egy brit parlamenti delegáció érkezik Litvániába, hogy kivizsgálja a holokauszt-túlélőkkel szemben indított eljárásokat.
Nemrégiben kiáltványban tiltakozott az úgynevezett Prágai Deklaráció ellen. Miért tartja veszélyesnek, amikor a legtöbben nem is hallottak erről a deklarációról…
– Az Európai lelkiismeret és kommunizmus című dokumentumot balti politikusok (például Vytautas Landsbergis volt litván elnök) kezdeményezésre 2008 júniusában fogadták el Prágában. A szöveg veszélyes kísérletet tesz arra, hogy az Európai Unióval elfogadtassa a vörös-barna ideológiát, miszerint a szovjet kommunizmus és a hitleri fasizmus teljes mértékben „egyenlő”. A holokauszt helyett két totalitárius rezsim bűneiről beszél. Egy sor követelést is megfogalmaz, például azt, hogy hozzanak létre egy „nürnbergi bíróságot” a kommunista bűnösök megbüntetésére. Még riasztóbb elvárás, hogy a tagállamok törvényi erővel hozzák összhangba az iskolai tankönyveket ezzel az ideológiával. Sajnos a szöveget – számos európai parlamenti képviselő mellett – olyan tekintélyes emberek is aláírták, mint Vaclav Havel. Voltak azonban, akik átláttak a szándékokon. John Mann brit politikus a londoni képviselőházban kijelentette, hogy a Prágai Deklaráció nem más, mint a hagyományos előítéletek modern kontextusban történő megfogalmazása, amely a kommunizmust és a judaizmust lényegében egy közös összeesküvés részének igyekszik láttatni, és ezzel kísérletet tesz a történelem nacionalista szempontból való újraírására.
A kiáltványunkban rámutattunk arra, hogy az Európai Unióban – teljesen jogosan – már számos dokumentum született a kommunizmus bűneinek elítéléséről. Valóban szükséges a fiatalokat megtanítani arra, hogy milyen borzalmakat követtek el a kommunizmus idején, de a Prágai Deklaráció elfogadhatatlan lépést tesz azáltal, hogy kötelezően a náci bűncselekmények szintjére emeli a kommunizmus bűneit.
Milyen hatással van a kettős nép­irtás elmélete az antiszemitizmusra?
– Erősíti azt. Nyugaton sokan nem értik, hogy Kelet-Európában miért foglalkoznak előszeretettel az antiszemiták a holokauszttal kapcsolatos kérdésekkel.
A vörös-barna mozgalomnak azonban számos antiszemita felhangja van. Már említettem a túlélők esetét, akiket háborús bűnösnek akartak nyilvánítani. Ha ez nem is sikerült, volt propaganda hatása annak, hogy idős zsidó holokauszt-túlélőket zaklattak és megbélyegeztek. Az ultranacionalisták „tökéletes történelmének” érdekeit szolgálja az, ha az áldozatokat és a bűnösöket össze lehet keverni, és egyaránt kitakarítani a múltból.
Az antiszemitizmus sok esetben az anticionizmus képében jelenik meg. Míg a demokratikus országokban nem sikk antiszemita szlogeneket hangoztatni, Izraelt minden további nélkül lehet népirtással vagy apartheiddel vádolni, amint azt Gáza kapcsán gyakran megteszik. A terrorizmussal szemben önvédelmet folytató izraeli vezetők plakátokon és karikatúrákon gyakran náci egyenruhában jelennek meg. Lát összefüggést a holokauszt elhomályosítása és az Izrael-ellenesség erősödése között?
– Egy biztos: ma nagyon erőteljes szándék van arra, hogy mindent mindennel egyenlősítsenek és összemossanak. A posztmodern világ egyik jellemzője a dolgok összekeverése, a „mismásolás”. Ebből abszurd következmények származhatnak, például a népirtás fogalmának inflálódása. Például, ha ma elmenne az eszem és megölném öt szomszédomat, akkor jogosan neveznének gyilkosnak, de nép­irtással nem vádolnának meg. A jövőben azonban akár ez is előfordulhatna, ha ez a mozgalom teret nyer.
Magyarországon a szélsőjobb egy része nem mismásol: honlapjaikon nyíltan tagadják a holokausztot, a gázkamrákat, miközben megemlékeznek Hitler születésnapjáról, és ünneplik a szovjetek ellen harcoló magyar nyilasokat. Szó sincs egyenlősítésről…
– Nyugaton a holokauszttagadás halálos csapást szenvedett, amikor az ezredforduló környékén Londonban bíróság elé állították David Irvinget. Ezt követően Nagy-Britanniában és több más országban a holokauszttagadás kiszorult a közéletből. Egy maroknyi fanatikus rasszista hirdeti csupán, akik nyíltan neonácinak vallják magukat. Ettől még veszélyes maradt, de történészi és politikai szempontból a rengeteg cáfolhatatlan dokumentum, filmfelvétel, fénykép és visszaemlékezés alapján sokkal könnyebb cáfolni a holokauszttagadókat, mint azokat, akik elhomályosítják a holokausztot. A két jelenség azonban összefügg, és Kelet-Európában ezt jól lehet látni. Ezért bízom abban, hogy a jövőben a holokauszt elhomályosítása ugyanúgy a perifériára szorul majd. Ehhez azonban bátor demokratikus politikusokra is szükség van.


* * *


Miről is van szó???!

Ha már a tisztelt olvasó hányingerek, agyvérzés, szívinfarktus nélkül végigolvasta ezt a baromságot, akkor érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy a zsidók tovább nyomulnak előre és ehhez minden eszközt megragadnak! Például a "holokauszt" ideológia erőszakos terjesztését, minek következtében az már a vízcsapból is folyik. Ezt követően sokan hányingert kapnak és tagadni kezdik a "holokausztot"! Ekkor a cionista judaisták előjönnek törvénytervezettel, amelyet az épp hatalmon lévő vörösnáci kormányra rátumálnak, hogy mindazokat, akik tagadják a "holokausztot" vigyék börtönbe.

NA, EBBŐL A TOVÁBBIKBAN NEM KÉRÜNK, NE A ZSIDÓK DÖNTSÉK EL, HOGY MIRE VAN SZÜKSÉGÜNK, MI TETSZIK NEKÜNK ÉS MI NEM!!!

Itt egyáltalán nem arról van szó, hogy a vörös és a barna nácik, a hitleristák és a sztálinisták áldozatául esett (nem csak Auschwitzban!!!) mintegy 4 millió zsidó brutális körülmények közepette történt megölését tagadnánk! Becsületes ember ilyet nem tesz! A gyászban minden embertársunkkal osztozkodni kell, együttérezni vele!

A probléma ott kezdődök, hogy a zsidók kisajátítják az összemberi gyászt! Úgy tesznek, mintha csak az a majd' 4 millió zsidó képezi a barna és a vörös nácik második világháborús áldozatainak létszámát! Álljon már meg a menet!

A két náci zsidó haramia, Hitler és Sztálin az európai államokat tömörító Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) 2009-es, minden tagállamra és lakóira érvényes határozata szerint "A második világháborút két háborús bűnös náci tömeggyilkos és két náci párt: Hitler és Sztálin, az NSDAP és az SZKP robbantotta ki"!


A hitleristák lengyel civileket végeznek ki


A második világháborúban 72 millió ember pusztult el, ebből 47 millió civil lakos! A zsidó áldozatok száma csak kevesebb mint 10%-a a civil áldozatoknak! További mintegy 100 millió embert a háborús bűnös népiró Joszif Viszarjonovich Djugasvilli (banditaneve: "Sztálin") és vörösnáci követői öltek meg 1990-ig!!! Akkor miért legyen egy diszkriminatív törvény, amely e szánalmas kisebbség "holokausztját" ha tagadja, mehet börtönbe, de ha azt tagadja, hogy a két náci haramia tízszer annyi nem zsidót irtott ki, akkor ennek nincsenek következményei?!


Lengyel rabnők az auschwitzi koncentrációs táborban. A halálozási arány köztük jóval nagyobb volt, mint a zsidók körében!


A Magyar Köztársaság Alkotmánya, akár az Európai Unió jogrendje, vagy az ENSZ Egyetemes Emberjogi Kártája (amelyet éppen a náci uralom alatt álló államok nem fogadták el!) tiltja mindennemű diszkriminációt! Tehát nincs csak "holokauszt" vannak viszont áldozatok, akik a barna és a vörös nácik népirtásai közepette pusztultak el! És ennek tagadását kell tiltani!



Katyń - ma Oroszországban lévő település Szmolensk közelében. Itt a vörösnácik 22.000 lengyel katonatisztet öltek meg igen kegyetlen módon, sárba tiporva a Genfi Egyezményt!


Olvastam portugál, spanyol, francia és angol nyelven több megrendítő dokumentum könyvet arról, hogy a törökök és az oroszok közösen és külön-külön hány szerencsétlen örményt irtottak ki! Csak a XX században! Sztálin és Kemál Musztafa (bandita neve "Atatürk") 1920 őszén közösen követtek el agressziót a független Örményország ellen (amelynek nyugati határai pontosan kettészelték a mai Törökországot! és magába foglalták Grúziát és a Sztálin által semmitmondó pártdokumentummal létrehozott sosem volt, örmény és az örményekkel rokon Kurd, Láz, Lezgin és Tat többségű "Azerbajdzsánt".) és azt szó szerint feldarabolták. Pontosan úgy, ahogyan Hitler és Sztálin ezt tették 1939-ben Lengyelországgal.

Katyń, a vörösnácik minden hadifogolyt megöltek!



A második világháború nem 1939-ben, hanem 1920-ban kezdődött! Ugyanis ha a nyugati nagyhatalmak vállvonogatás, közömbös szemlélődés helyett Sztálint és Atatürköt rendreutasítják, a második világháború elmarad! Így viszont bátorságot kaptak a további garázdálkodáshoz! Ennek eredményeként mintegy 10 millió örmény és kurd szörnyű kínok közepette halt meg!!!! Hol van ehhez képest az annyira túllihegett"holokauszt"???!!! De ha csak a II világháborúnál maradunk - hol van a 15 millió lengyel elpusztítása Hitler és Sztálini koncentrációs táboraiban?! Hol vannak Katyń, Starobielsk stb. áldozatai???!!! Hol van a magyar nemzet ellen elkövetett szörnyű bűncselekmények!? Magyarországnak a II világháborúba történő esztelen belerángatása!?


Örmény gyerekek egy török vörösnáci koncentrációs táborban 1920-ban órákig a földön ülnek a csillagon belül vörös kivégző ruhában. Senki nem élte túl.


Mindenképpen olyan törvényt kell hozni, amely a barna és a vörös nácizmus áldozatainak állít emléket! És mindazoknak, akik - sokszor magányos farkasokként - mertek szembeszállni a szörnnyel és az egyenlőtlen esélyekkel indított harcot többnyire nem élték túl! Éppúgy a dicső 1956-os Forradalom idején, mint Rákosi és Csermanek János (banditaneve "Kádár") esztelen vörösnáci diktatúrája idején! Ugyanis a vörösnáci MSZP, MADZSIHISZ, "ELLENÁLLÓK ÉS ANTIFASISZTÁK SZÖVETSÉGE" vezetői, ugatógépei, tagjai, szimpatizánsai miközben a barna nácizmust elismerik, áldozatait felmagasztalják, görcsösen és esztelenül tagadják azt, hogy a legnagyobb gazemberek a Sztálin-Atatürk-Hitler trióban a kommunisták voltak! Mert a vörösnácik 3 x annyi embert öltek meg, mint a két másik haramia és követőik együttvéve! Mi több: az érdemtelenül az Európai Unióba tolakodó, a NATO-ba félreértés miatt felvett Törökország a mai napig népirtásokat hajt végre!




Az atatürkista török vörösnácik által megölt örmények: gyerekek, lányok és asszonyok, aggastyánok! A világ ezért a népirtásért mikor vonja felelősségre Törökországot, amely máig hivatalosan is makacsul cáfolja a tényeket! Törökország mikor fogja betartani a Sévresi Békeszerződés Örményországra máig érvényes (azt a Lousannei Béke nem tudta hatályon kívül helyezni!) rendelkezéseit Nyugat-Örményország függetlenségéről és Törökországot kettészelő nyugati határairól?!?


Kevesen tudják, hogy 1920-ban Atatürk is "kommunista" volt és "fasiszta" egyszerre, mert Hitleri is, Sztálin is a barátja volt! Ezért maradt Törökország "semleges" a II.világháborúban! Csakis ezért! Mi több: Kemál Musztafa (banditaneve: Atatürk) az ifjútörök államot a sztálini mintára rendezte be! Ő maga a Török Népbiztosok Tanácsának elnöke volt!!! Örményországot Sztálin anyagi, fegyveres és erkölcsi segítsége, szovjet kiképzőtisztek nélkül nem is tudta volna lerohanni! Andranik Ozanyan hős örmény tábornok, a török vörösnácik elleni küzdelem egyik kulcsfigurája próbálta erre is felhívni a világ figyelmét, de eredménytelenül! Nyugat meg is kapta a "fízetését" ezért: Sztálin Hitlerrel közösen rohanta le Lengyelországot, aztán a fél világot!


Andranik Ozanyan tábornok, örmény nemzeti hős


Épp emiatt a vörösnáciknak hinni nem lehet és nem szabad! de ezt sokan figyelmen kívül hagyják, amikor emberszámba veszik a kínai, vietnami, észak-koreai, vagy egy sor délamerikai és afrikai vörösnáci diktatúrát! A Sztálin, Hitler és Rákosi módra magamutogató Hugo Chavez és a többi elvtársa menjen a pokolba! Nem kérünk többé se barna sem vörösnáci veszélyből! Ahogyan a hidegháború idején a csodálatos ember és politikus Konrad Adenauer német kacellár és a nem kisebb kvalitásu lengyel Zbigniew Brzeziński, az USA elnökének nemzetbiztonsági főtanácsadója megjegyezték: a vörös tetveket irtani kell! El kell szigetelni őket a világ becsületes részétől!


Konrad Adenauer (CDU) német szövetségi kancellár


Sajnos a nyugati demokrácia még mindig vacillál, pedig egy újabb Nürnbergi Pert kellene rendezni, ahol Sztálint, Atatürket és a többi hozzájuk hasonló gazembert Csermanek Jánostól (bandita neve: "Kádár") és Eduard Beneštől kezdve Wojciech Jaruzelskiig, Bolesław Bierutig, Todor Zsivkovig, Geogi Dimitrovig jelképesten, a még élőket (Biszku Béla és a többi vörös mocsok) pedig ténylegesen a vádlottak padjára ültetik! A berlini Spandau-t még nem bontották le, akad ott rengeteg hely ezeknek a senkiknek!

Oliver Smith

Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com

1 megjegyzés:

  1. Mindaddig nem lehet demokratikusan berendezkedett államokról beszélni, amíg az 1748-ban Montesquie által megfogalmazott hatalmi ágak szétválasztását megkövetelő szavait állami szinten nem tartják be.
    Az az állam, ahol nincsenek széjjelválasztva a hatalmi ágak, ott diktatúra , hatalmi uralom van!
    Európáben több államban jelenleg is ilyen állapot van!
    Üdvözlettel : vadai.mihaly.zsolt@gmail.com

    VálaszTörlés