2010. július 21., szerda

KIDERÜLT AZ IGAZSÁG A SUKKORÓ-PANAMA ÜGYBEN! GYURCSÁNY FERENC ÉS BŰNBANDÁJA EGYÉRTELMŰEN SÁROSAK







A szerkesztőség a beküldött és publikált kéziratokért semmilyen felelősséget nem vállal.


KIDERÜLT AZ IGAZSÁG A SUKKORÓ-PANAMA ÜGYBEN! GYURCSÁNY FERENC ÉS BŰNBANDÁJA EGYÉRTELMŰEN SÁROSAK



Kitálal a Gyurcsány-korszakról a kirúgott ITDH-vezér (HÍRSZERZŐ ÜGYNÖKSÉG)




Gyurcsány Fecóka az értelmileg hozzá illő partnerekkel őrülten táncol. Táncolt ő a parlamenti dolgozószobája ablakában is. A lipótmezei bolondokházában még nem, mert idejében bezáratta! Fecóka vajon hány Nokiás-dobozt kapott a zsidó "üzletembertől" azért, hogy magyar állampolgárságot és egy zsíros állami telket ajándékozott neki?!


Az ITDH-val is összerúgta a port Sukoró-ügyben a Gyurcsány-kabinet, mert az állami cég nem tartotta kívánatosnak a kaszinókomplexum felépítésének közpénzből történő támogatását - mondta a szervezet januárban leváltott vezérigazgatója a Magyar Nemzet szerdai számában.


Velencei tó


Rétfalvi György arról számolt be a lapnak, hogy komoly szakmai viták alakultak ki a társaság, illetve a gazdasági tárca vezetői – ezen belül Varga István miniszter és Mester Zoltán szakállamtitkár – között. Mint mondta, egyebek között ez vezetett oda, hogy a tárca kikezdte a személyét, majd mindenféle vizsgálatokat rendeltek el a szervezetnél, amelyek eredményére hivatkozva végül idén januárban elbocsátották.


Velencei-tó műholdról


A volt vezérigazgató elmondta: az akkori kabinet egyedi kormánydöntéssel támogatott befektetésként kezelte a sukorói kaszinóépítési tervet, s több mint két és fél milliárd forintot ítélt oda az izraeli–amerikai beruházóknak.



Velencei tó



Az ITDH időben jelezte a szaktárcának: nem ért egyet a projekttel. Indokolásában az állami cég azzal érvelt, hogy a rendelkezésre álló szűkös forrásokat ingatlanfejlesztések helyett inkább munkahelyteremtő befektetések ösztönzésére kellene fordítani, erre ugyanis alig jut pénz.


Rétfalvi György


Emellett Rétfalvi azért sem tartotta támogathatónak a sukorói beruházást, mert a befektetők egy 200 milliárd forintos fejlesztési tervvel álltak elő, amihez képest annyira elenyészőnek tűnt a 2,5 milliárd forintnyi közpénz, hogy az érdemben nem befolyásolhatta a külföldiek végső döntését.

HÍRSZERZŐ



Milyen nyelven tette le az állampolgári esküt Joav Blum?
2009. október 03. 17:43 HUNHÍR ÜGYNÖKSÉG


Megint egy beképzelt zsidó, aki azt gondolja, hogy körülötte és a haverjai körül forog a világ. És ezt még ki is nyilvánítja. Az alábbi írásból kiderül, hogy a magyar szót nem érti, és a nyelvünket sem beszéli. Annak ellenére, hogy – állítása szerint – 20 éve magyar állampolgár. De sajtóközleményt azt ki tud adni, pontosabban az ülepét nyalók mögé bújva próbálja osztani az észt. Csakhogy ami nincs, azt nem lehet osztani. Alább a King's City ügyében kiadott sajtóközleménye, kommentárokkal.


Joav Blum Vajon hány év börtön dukál neki és Gyurcsány Ferencnek a Sukkorói-panamáért, közokiratok hamisításáért?


A King's City befektetői csoport és a magam nevében, alulírott Joav Blum, fontosnak tartom megerősíteni, hogy a beruházás előkészítése, illetve a felelős hatóságokkal, valamint a kormány képviselőivel - mindig a magyar törvényekkel összhangban - folytatott tárgyalásaink során sohasem kértünk semmit, vagy részesültünk olyan előnyben, amelyet más hasonló nagyságrendű beruházásoknál a külföldi befektetők ne kértek vagy kaptak volna.

Magyarországon évtizedek óta nincs felelős kormány. Talán Kossuth idejében volt utoljára.

A magyar „törvényeket” nyugodtan felejtsd el. A fajtád soha nem tartotta be – még akor sem ha szinte kizárólag úgy készültek hogy nektek kedvezzenek -, és hamarosan úgyis törlésre kerülnek.
A módszerváltás óta csak a zsidó gyilkosok ülepét nyalja a mindenkori magyar kormány. Tehát akkor állna meg amit mondasz, ha a ”befektetők” (valójában tolvajok) és a magyar (értsd: nem zsidó) kis-és középvállalkozók egyenlő jogokhoz jutottak volna. De nem így volt, tehát erre nem hivatkozhatsz. A kettős mérce a ti javatokat szolgálja évek óta.

Tudomásunk szerint, terhünkre sem az Állami Számvevőszék, sem az Ügyészség jogszabálysértést nem állapított meg.

Ezt rosszul tudod. Olvass HunHírt, vagy bárkit, aki megírta a tetteitek történetét és eredményét. De abban igazad van, hogy az ÁSZ nem vizsgálta közvetlenül a tervezett kaszinóitok dolgait, csak a földcsere ügyében mert véleményt nyilvánítani hivatalosan. Tehát már a tárgyhoz csak kis mértékben tartozó vizsgálat során is kiderültek az égbekiáltó szemétkedéseitek. Olyan életveszélyes fenyegetésekkel a puttonyukban amiket a megbízásotokból kaptak, mások sem tettek volna másként. A földcsere-szerződésetek viszont érvénytelen, a megkötésének pillanatától. Ennyit még ilyen előzmények után is ki mert jelenteni a számvevőszék.

Az ellenem, mint a beruházás egyik kezdeményezője ellen megindult és még a bíróság előtt meg sem kezdődött "lakóhely bejelentési" ügy egy számomra megdöbbentő kísérlet volt a nemzetközileg elismert és jó hírnévvel rendelkező befektetői csoport kriminalizálására, valamint az óriási méretű befektetés jogszerűségének vitatására a közvélemény előtt.

Megint hazudsz. Ha a falból bejelentett putridban laknál, akkor még a tieid is kiközösítenének. A pingpongversenybe pedig kár volt belemenned, mert csak hülyét csináltál magadból az elért utolsó helyeddel. Inkább gyorsan legyőztek, mert a játékosok nem bírák a szagodat. Az pedig hogy anyukád főzi a legjobb magyar ételeket – amin te maceszgombócot értesz –, az egyenesen nevetséges.

Azonkívül nem kezdeményeztél te semmit, rád verték a balhét a hitsorsosaid. Valószínűleg el is vitetik majd veled. Aztán az utolsó szó jogán majd válaszolhatsz arra a kérdésre, hogy: - Jó volt hülyének lenni? Amúgy miből kezdeményeztél volna bármit is? Olyan ruppótlan vagy, mint a csicskák Szabolcsban. A telkekért is üveggyöngyöket adtál, és egy sem volt a tiéd belőlük. A nemzetközi elismertséget és jó hírevet a cionista sajtó sulykolja csak az úgynevezett üzlettársaidról. Bár Laudernek tényleg van hírneve, bár az nem azt jelenti hogy híres hanem azt, hogy hírhedt. Bármihez nyúlt eddig, az mindig halállal járt. Sajnos nem az ő halálával. Minden épeszű ember messzire kerül benneteket. Nem a származásotok miatt, hanem a cselekedeteitek miatt.

A kriminalizálásról csak annyit, hogy a fajtád – és az igazi hazád – népirtásainak se szeri, se száma. Amióta csak valamelyikőtök fejében megszületett a világuralmi gondolat, mert előtte a gyilkoláshoz is hülyék voltatok. Ti magatok írtátok ezt le. Amikor többnek akart a zsidó látszani annál, ami volt. Addig nem is hagyjátok azt abba, amíg valaki lesz olyan ügyes közületek, hogy kiirt vagy kiirtat benneteket a Föld színéről.

Más dolog a jogosság, és más a jogszerűség. A jog az az alapvető emberi jogokon alapul, és igazi alkotmányban szokott kifejeződni. Ha a Szent Korona alkotmánya felől nézed a kérdést, akkor menj és húzd fel magadat az első fára. Itt ehhez jogod van, és csak ehhez van jogod.

A jogszerűségre rátérve csak annyit kívánok neked, hogy ezentúl egyél étel-szerűséget (teli vannak velük a ti tulajdonaitokban levő bevásárlóközpontok), barátkozz nő-szerűséggel (egy transzvesztita vagy egy nőnek látszó buzi pont jó lesz neked), és lakjál lakás-szerűségben (pl. cigányputri). Akkor megtudod, hogy pontosan mit is jelent a jogszerűség, és mekkora a különbség a jg és a jogszerűség között.

Az óriási méretű befektetést pedig vigyétek a pokolba. Úgyis az az igazi hazátok, és mindannyian oda kerültök – remélem mihamarabb.

Ugyanakkor meg vagyunk róla győződve, hogy a beruházás helyszínére vonatkozóan a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel megkötött ingatlancsere szerződés megfelelt a magyar jogszabályoknak.

Mi pedig arról vagyunk meggyőződve, hogy egy csaló tolvaj vagy, az úgynevezett „üzlettársaiddal” együtt. Ne félj, mire a bitó alá állítanak, addigra a többi sumákságod is ki fog derülni. A Nemzeti Vagyonkezelő se nem nemzeti, se nem vagyonkezelő. Saját magatoknak hoztátok létre, hogy felvásároljatok mindent hazánkban, és némi konc jusson az ülepetekben nyelvgyökig benne levőknek is.

Ugyanígy esett a magukat képviselőknek nevezőkkel. Üveggyöngyökért megvettétek őket, hogy jogszabálynak nevezett irományokat nyomtassanak ki egy Magyar Közlönynek nevezett papírgyűjteményben. Az irományok kizárólag nekik és nektek kedvező dolgokról szólnak.

A jogszabályokat felülírják a törvények, azt pedig az alkotmány. A Szent Korona országában a Szent Korona alkotmánya érvényes, mivel senki nem érvénytelenítette. Ehhez tartsd magad!

Az ingatlanok értékét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által közbeszerzés útján felkért független értékbecslő vállalat állapította meg, és azt az illeték kiszabásánál az APEH is elfogadta.

Az értékbecslők a ti embereitek voltak. Vagy megvettétek őket, vagy megfélemlítettétek őket. Hamarosan kiderül. Közvetlenül előtted fogják fellógatni mindegyiket. Majd kérd meg őket, tudósítsanak arról, hogy milyen az út a pokolba. Az APEH mindent elfogad, amit a haverjaitok és talpnyalóitok mondanak neki. Tehát ez sem érv.

A csere indokaként egy fő közlekedési útvonal, nevezetesen a 4 sz. közút, megépítésének az aligha vitatható közérdekű célja szolgált.

Ugyan már! Azt az utat már régen meg kellett volna építeni. Ha nem loptátok vagy lopattátok volna el a rá való pénzt, akkor olyan régi lenne, hogy már többször is felújították volna. Miféle közérdekről beszélsz? A kaszinóitok melyik köz érdekét szolgálnák? Aki egy kicsit is ért a turizmushoz, az tudja, hogy már évek óta nem épít senki hatalmas szállodákat, mert abba csak ukrán és hozzájuk hasonló maffiózók szoktak megszállni. A különálló, minden luxussal felszerelt apartmanok az igazán eladhatók-kiadhatók.

Ugyanakkor sajnálatos, hogy az állami érdek vizsgálatánál nem vették figyelembe, hogy az egymilliárd eurót meghaladó turisztikai beruházás önmaga is megvalósítja a jogszabályban megkívánt közérdekű cél fogalmát.

Ebben az országban senki nem kíváncsi a fajtádra.
Milyen turisztikai beruházásról beszélsz? Ami megakadályozza, hogy a turisták szabadon körbejárják a Velencei-tavat? Vagy amelyik visszavonhatatlan természetkárosítást okoz? Nem hisszük el a 10 méteres partszakaszt sem amit ígértek, mert egyetlen normális ember sem érezné jól magát, ha séta közben Moszadosok figyelnék minden lépését. Vagy azt akarod mondani, hogy egyszerű földi halandót is beengednétek a kaszinóváros területére? Ne viccelj! Monte Carlóba se mehet be akárki. Például a cigányok – főleg a zsebes fajta - néha megpróbálkoztak vele. Több van belőlük némelyik épület alapjában arrafelé, mint betonvasból. Las Vegasban pedig ugyanez a helyzet a négerekkel.

A beruházás megvalósulásával pedig az állam közvetlen adó- és koncessziós díjbevétele évente nagyságrendekkel meghaladná az ingatlanoknak a csere során feltételezett értékkülönbségét, nem is beszélve a turisztikai beruházással összefüggő egyéb bevételekről.

Ha eltakarodnátok erről a bolygóról, akkor az államoknak (mindegyiknek) nagyságrendekkel több bevétele lenne. Bármiből.

Ugyanígy meg vagyunk arról is győződve, hogy a beruházás megvalósításakor a Velencei-tó, valamint a környezet védelme olyan mértékben biztosított lesz, hogy az a tó értékeinek megvédését szorgalmazó minden szakember és látogató aggályait el fogja oszlatni.

Mi pedig teljes bizonyossággal tudjuk, hogy hazugság, amit mondasz.

A King's City a természetes környezetre, valamint a tóra való tekintettel, a környék lakosaival együttműködve kívánja folytatni tevékenységét.

Ez még igaz is lehet, ha az összes zsidót letelepíted a tó körül, és velük egyezkedsz, egyeztetsz erről. De csak ebben az esetben. Minden más esetben: hazudsz.

Végezetül, örömmel teszünk eleget a Pénzügyminiszter Úr meghívásának, annak reményében, hogy az illetékes hatóságokkal és kormányzati képviselőkkel folytatott hosszú egyeztetések egy olyan üdülőhely megvalósulásában öltenek testet, amely kihagyhatatlan látnivalóként valódi ikonná válik majd Magyarországon.”

Mi pedig örömmel vennénk, ha a celládból látogatnál át hozzá, az ő cellájába. Remélem hamarosan megteheted, miután ledolgoztad azt a napi 18 órát, ami ahhoz kell, hogy a betevő falatod meglegyen. Akárcsak az övé. Sokan szívesen látnának téged meg az oszkót (szándékos kis kezdőbetű) ikonként. Ennek – az ikonizálódásnak - például az a módja, hogy fél-egy évet himbálóztok a kötélen, aztán egy úthenger kivasal benneteket. A keretet pedig ígérjük, hogy állami pénzből álljuk hozzá.

Meggyőződésünk, hogy a King's City felejthetetlen élményt nyújt majd a hazai és az idelátogató sok külföldi turista számára és a magyar emberek büszkék lesznek majd az üdülőkomplexumra.

Több ezer olyan élményt tudok felsorolni, amire egy magyar ember sokkal jobban vágyik, mint arra amit te ajánlgatsz. Azt ajánlom, nagyon gyorsan verd ki a fejedből a tervezett bűntanyátokat, mert ha mi verjük ki belőle, akkor az nem fog tetszeni. Addig költözz el a haverjaiddal egy másik bolygóra, amíg teheted. Mert a Földön megtalál az a néhány hazafi, aki éppen téged fog keresni, amint az első kapavágást megteszi a tó környékén valamelyik talpnyalód.

A magyar ember büszke az őseire, az országra, amit tőlük kapott, a hagyományokra, a tudásra és a hősi tettekre. Bálványokat a te fajtád szokott imádni, errefelé az nem volt divat soha.

A végére már csak az a kérdés maradt, hogy ha nem ért ez a tulok magyarul, akkor milyen nyelven tette le az állampolgári vizsgát? Igaz, az – állítása szerint - 20 éve volt. Éppen a módszerváltás idején. Vagy a magyar nyelvű vizsga csak a keleti embereknek kötelező? Némelyik kínai vagy vietnámi emberpalánta első szavai között van a „kici, óccó”, de Joav Blum még ennyit sem tud kinyögni magyarul. Kizárólag hazudni tud, azt viszont bármilyen nyelven.

vadkörte – a Velencei-tavat védő civilek nyomán

Észrevételeket, javaslatokat erre a címre kérjük: inacio.angelos@yahoo.com

* * *


JOGI FÓRUM - MTI - 2010.07.28.

Sukorói telekügylet - Budai: Bajnai és Gyurcsány hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt


Dokumentumok igazolják Budai Gyula miniszterelnöki megbízott szerint, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők hamisan tanúskodtak az ügyészség előtt. A fideszes politikus szerdai budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte: birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett az izraeli befektető, illetve amelyet Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek.

Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök, ki hazudott reggel, délben és este, éjjel és nappal, hosszú éveken át és a bűntársaival együtt mindenkit becsapott és választási csalással került hatalomra


A magyar állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanok Pilis, valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra való cseréjéről 2008. július 30-i döntésében határozott a Vagyongazdálkodási Tanács.

Bajnai Gordon megbukott miniszterelnök, libatolvaj


A Pénzügyminisztérium 2009 februárjában koncessziós pályázatot írt ki játékkaszinó alapítására és működtetésére. Ugyancsak februárban adta hírül a Népszabadság, hogy King's City néven másfél milliárd eurós, azaz több mint 400 milliárd forintos turisztikai beruházásra készül Sukorón egy amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport. A korábban állami tulajdonban lévő üres területhez Joav Blum úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserére a magyar államnak a Pest megyében található - összesen 183 hektáros - gyümölcsöseit.

Veres János gyurcsányista pénzügyminiszter. Több zűrös ügybe nyakig belekeveredett.



A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt már 2009 áprilisa óta folytatott nyomozást ismeretlen tettes ellen az ingatlanok cseréje miatt.

2009 májusában Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. értékesítési igazgatója dokumentumokkal igazolta, hogy jogszerű volt a csereügylet.

Bajnai Gordon akkori miniszterelnök júniusban az egymásnak ellentmondó információk miatt vizsgálatot kért a pénzügyminisztertől, hogy történt-e szabálytalanság a beruházás ügyében.

Budai Gyula kormánybiztos



Budai Gyula júliusban, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatójaként az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem hivatalos jelentésére hivatkozva közölte: szerinte Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, Veres János volt pénzügyminiszter és Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója "cinkosa az ingatlanpanamának", amelyben jó minőségű, jó helyen lévő, több mint egymilliárd forint értékű állami földet rossz helyen lévő, értéktelen gyümölcsösért cseréltek el.

2009. augusztus 13-án közokirat-hamisítás bűntette miatt vádiratot nyújtott be a sukorói ingatlancsere ügyében a Székesfehérvári Városi Bírósághoz a városi ügyészség, mert az "ügyben érintett magánszemély" (Joav Blum) Sukorón "csak névlegesen létesített lakóhelyet".

Még mindig Joav Blum zsidó „üzletember“



Ezután a Fidesz a beruházás felfüggesztését kérte a kormánytól. Budai Gyula arra hívta fel a figyelmet: a sukorói beruházáshoz kapcsolódó koncessziós pályázatot annak ellenére hirdette eredményesnek a kormányzat, hogy több szabálytalanság is felmerült, és a külföldi befektetővel szemben vádiratot nyújtott be az ügyészség. Felhívta Oszkó Péter pénzügyminiszter figyelmét, hogy Joav Blum olyan földekről kötött csereszerződést az állammal, amelyeknek a csere időpontjában nem volt tulajdonosa.

Oszkó Péter gyurcsányista mintha pénzügyminiszter



Októberben a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője közölte nyomozásuk eredményét: "valós értéküknél csaknem 600 millió forinttal drágábban szerepelnek a sukorói ingatlancsere szerződésében a pilisi és albertirsai földterületek". Oszkó Péter felkérte a MNV Zrt. elnökét, hogy az MNV kezdjen egyeztetést Joav Blummal a sukorói telekcseréről azért, hogy az eredeti állapotot helyre lehessen állítani.

Benedek Fülöp



Ezt követően Budai Gyula közölte, hogy bizonyítékokként különböző iratokat adott át a Központi Nyomozó Főügyészségnek. Az átnyújtott csomag tartalmazta a koncessziós szerződést, a Pénzügyminisztérium titkos belső levelezését az izraeli befektetővel, valamint az MNV belső utasításait. Ezek alapján Budai Gyula szerint "egyértelműen bebizonyítható, hogy mind Tátrai Miklós, mind Benedek Fülöp (az MNV vezérigazgató-helyettese) szándékosan szegte meg azokat az előírásokat, amelyeket a jogszabály, illetve a belső utasítások előírnak".

A Fidesz novemberben a sukorói szerződés azonnali felbontását és politikai jogi felelősségre vonást követelt. Az ügyben két politikai felelősként Bajnai Gordont és Oszkó Pétert nevezték meg.

2010. március 11-én a Központi Nyomozó Főügyészség tanúként hallgatta meg Bajnai Gordon akkori miniszterelnököt (2008 májusában nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter). Nyilvánosságra hozott tanúvallomása szerint Bajnai Gordon nem emlékezett arra, hogy a beruházással kapcsolatos parlamenti egyeztetésen szóba került-e az ingatlancsere, illetve a sukorói ingatlanok.

Áprilisban Gyurcsány Ferencet is kihallgatta a Központi Nyomozó Főügyészség. Vallomása szerint a King's City kaszinóberuházással kapcsolatos földcserére vonatkozó igény már a 2008. májusi parlamenti egyeztetés előtt ismert volt.

A Központi Nyomozó Főügyészség június 4-én hozta nyilvánosságra legutóbbi szakvéleményét, mely szerint a sukorói csereszerződésben a sukorói területek 734,3 millió forinttal alulértékeltek, míg az albertirsai és a pilisi ingatlanok 593,5 millió forinttal túlértékeltek voltak, így a csereügyletben 1 milliárd 327,8 millió forint értékkülönbség állapítható meg.

Az LMP pert indított az MNV ellen, és 2009 novemberében a Fővárosi Bíróság első fokú ítéletében kimondta: az MNV-nek ki kell adnia a sukorói telekügylet kapcsán készített értékbecsléseket, valamint a telekcserével kapcsolatban a földhivatalokhoz benyújtott valamennyi dokumentumot. Majd 2010. június 10-én a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is kimondta: nyilvános a sukorói ügylet dokumentációja.

Június 11-én Orbán Viktor kormányfő Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselőt miniszterelnöki megbízottá nevezte ki, feladata "az állami földek jogellenes elherdálásának" felderítése.

* * *


KLUBRÁDIÓ - MTI - 2010.07.28.


Visszautasítja Bajnai és Gyurcsány a vádakat



Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők titkárságai visszautasították Budai Gyula miniszterelnöki megbízott állításait, miszerint dokumentumok igazolják, hogy Sukoró ügyében Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc hamisan tanúskodott az ügyészség előtt. Budai Gyula hamisan vádolja a volt miniszterelnököt - közölte mindkét titkárság.

Bajnai Gordon mindenben együttműködött az ügyészséggel, a hivatal minden kérdésére válaszolt és tanúvallomását nyilvánosságra is hozta - közölte a volt kormányfő titkársága.

Emlékeztettek arra, hogy a volt kormányfő tanúvallomásában is elmondta, turizmusért felelős önkormányzati, majd gazdasági miniszterként hivatali feladata volt, hogy tárgyaljon a befektetővel, mivel az egymilliárd dollárra tervezett beruházás turisztikai értéket képviselt volna és háromezer munkahelyet hozott volna létre a Velencei-tónál.

Kormányfőként Bajnai Gordon kérésére indult vizsgálat a beruházáshoz kapcsolódó földcsere-ügyletek ügyében - hangsúlyozta a titkárság.

Gyurcsány Ferenc titkársága is cáfolja Budai Gyula állításait.

Budai Gyula azt állítja, birtokába került több olyan angol nyelvű levél, amelyet Bajnai Gordonnak címzett az izraeli befektető, illetve amit Bajnai Gordon és Veres János volt pénzügyminiszter írt az izraeli befektetőnek.

Hozzátette: a 2008. május 26-i kormányülésről szóló dokumentum angol nyelvű változata is megtalálható a levelezésben, amely alapján állítható, hogy mind a két volt kormányfő "valótlan tartalmú, hamis tanúvallomást" tett ügyészségi meghallgatásán. Mind a két volt miniszterelnöknek konkrét tudomása volt több olyan tényről, amely Sukoró ügyében döntő lehet - fűzte hozzá a miniszterelnöki megbízott.

(MTI)

* * *


ECHO TV - Magyar Hírlap - 2010.07.29.


Budai Gyula izraeli levelekkel bizonyít
A King’s City-ügyben átverték az ügyészeket?
Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon volt miniszterelnökök hamisan tanúskodtak az ügyészségnek Budai Gyula (Fidesz) szerint.


Dokumentumok igazolják, hogy a sukorói King’s City-ügyben Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc volt kormányfők hamisan tanúskodtak – jelentette ki Budai Gyula. A miniszterelnöki megbízott kifejtette, a birtokába került, Bajnai és az izraeli befektetők között zajló levelezés egyértelműen bizonyítja, hogy a volt kormányfő már hónapokkal a 2008. májusi, a Gyurcsány-kormány, a vagyonkezelő és a kaszinóváros beruházói között zárt ajtók mögött lefolytatott egyeztetés előtt tudott a projekt fontos részleteiről. Márpedig az ügyben különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával nyomozó Központi Nyomozó Főügyészségnek tett vallomásában Bajnai ezzel ellentmondóan nyilatkozott.

Mint korábban a botrányos telekcsere-szerződés semmissé nyilvánításáért indított polgári per egyik tárgyalásáról beszámoló cikkében a Magyar Hírlap megírta, Bajnai Gordon már az említett egyeztetés előtt – még a gazdasági tárca vezetőjeként – miniszteri biztost jelölt ki a később a kiemelt állami beruházások listájára került projekt felügyeletére.

A bizonyítékok alapján már 2007-ben egyeztetést folyt a kormányzat és a befektetők között. Budai Gyula szerint egyébként Gyurcsány Ferenc „valótlan tartalmú vallomását” a találkozóról szóló dokumentum bizonyítja. Eszerint ugyanis Bajnainak hetente kellett jelentést tennie a bukott miniszterelnöknek a beruházás aktuális állapotával kapcsolatban.

A fideszes politikus úgy fogalmazott, a szocialista kormányzat idején konkrétan meghatározták, mennyi idő alatt kell végrehajtani a sukorói telekcserét, és mennyi idő alatt kell beszerezni a koncessziós jogot a King’s City működéséhez.

Az ügyészségi nyomozásnak kell tisztáznia, hogy „Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon milyen ellenérték fejében vett részt” ebben a korrupciógyanús beruházásban – mondta Budai, aki szerint a volt kormányfők hazudtak abban is, hogy az állami támogatás odaítéléséről csak a 2009. április 9-i kormányülésen döntöttek, mert egy levél igazolja, hogy már 2008 decemberében arról tájékoztatták az izraeli befektetőt, hogy 2,6 milliárd forint állami hozzájárulást biztosítanak a beruházáshoz.

A miniszterelnöki megbízott bemutatott egy CD-t is, amely elmondása szerint a vagyongazdálkodási tanács 2008. július 30-i üléséről készült, s egyértelművé teszi, hogy a beruházás Gyurcsány Ferenc utasítására történt.

* * *


Ma.hu MTI - 2010.07.29.


Kit mocskol össze a King,s City?

Nyilvánosságra hozta a sukorói dokumentumokat az LMP



Az LMP saját honlapján hozta nyilvánosságra a sukorói King,s City-ügyben keletkezett, csaknem kétszáz oldalnyi telekcset-dokumentumokat.

Ezt írta a (az SZDSZ-ből átvedlett törpe-)párt sajtóosztálya az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Az LMP 2009 nyarán kérte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-től az iratok kiadását.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy miután az MNV nem reagált a megkeresésre, pert indítottak a közérdekű adatok nyilvánosságra hozataláért, a Fővárosi Ítélőtábla pedig ez év júniusában kimondta: nyilvános a sukorói telekügylet dokumentációja.

A magyar állam tulajdonát képező, Sukoró külterületén található ingatlanok Pilis, valamint Albertirsa külterületén lévő ingatlanokra való cseréjéről 2008. július 30-i döntésében határozott a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács. A Pénzügyminisztérium 2009 februárjában koncessziós pályázatot írt ki játékkaszinó alapítására és működtetésére. Ugyancsak februárban adta hírül a Népszabadság, hogy King,s City néven másfél milliárd eurós, azaz több mint 400 milliárd forintos turisztikai beruházásra készül Sukorón egy amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport.

A korábban állami tulajdonban lévő üres területhez Joav Blum úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserére a magyar államnak a Pest megyében található - összesen 183 hektáros - gyümölcsöseit.

A főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt már 2009 áprilisa óta folytatott nyomozást ismeretlen tettes ellen az ingatlanok cseréje miatt. 2009 májusában Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. értékesítési igazgatója dokumentumokkal igazolta, hogy jogszerű volt a csereügylet.

Bajnai Gordon akkori miniszterelnök júniusban az egymásnak ellentmondó információk miatt vizsgálatot kért a pénzügyminisztertől, hogy történt-e szabálytalanság a beruházás ügyében.


* * *



GYURCSÁNY FERENCNEK MINDEN SZABAD???!!!

A megbukott vörösnáci miniszterelnök és pártvezér, Gyurcsány Ferenc a minap kijelentette, hogy ő bizony nem jelenik meg az Országgyűlés illetékes, a Sukoró-panamával foglalkozó bizottsága előtt! Nocsak, egy senki ezt is megteheti!? Ingyen utazhat a BKV járművein bandatársaival együtt (majd azt hazudja, hogy "kifizette a bírságot!" - milyen bírságot? ki bírságolta meg? önmaga? futár Nokiás dobozban hozta a nyugtát a BKV-tól?) Tilosban parkolászik, buzi rendezvényekre jár ahelyett, hogy tisztességes munkával foglalkozna! Legközelebb majd valamelyik boltból ingyen és büntetlenül elvisz egy vekni kenyeret, a kétes hírű családból származó, soron következő nejének a csábos tangabugyit, egy üveg piát, hogy a bánatát abba fojtsa! A hosszú bűnlajstromát folytatni lehetne! Az elmúlt években többet ártott a magyarságnak, Magyarországnak, mint a nyilas és rákosista-kádárista rémuralom együttvéve!

Most Fecónak van bőr a pofáján kijelenteni, hogy a bizottsági meghallgatásra ő bizony nem megy el! Ezzel az egész Országgyűlést sértette meg, és természetesen azokat a magyarokat, akik részt vettek a tavaszi választásokon! Ideje lenne végre egy olyan házszabályt hozni, Tisztelt Országgyűlés, amely kimondja: egy évi apanázsát bánja az a képviselő, közhivatalnok, aki szándékosan nem jelenik meg valamelyik parlamenti bizottság idézésére! Ezt az uniós és hazai antidiszkriminációs törvények is megkövetelik! És jelentősen csökkentsék annak a párt-frakciónak a járandóságát, akinek a tagja így viselkedik!

Egy parlamenti vizsgálóbizottságnak olyan jogosítványt kell adni, hogy rendőrök által, bilincsbe verve vezettesse elő azt a honatyát, aki "titkársága által" pimaszul megüzeni, hogy szarik az Országgyűlésre (mert a vizsgálóbizottság az Országgyűlés szerve!) és ezzel a demokráciára és a jogszabályokra! Vagy talán Gyurcsány "elvtárs" más bánásmódot érdemel? Azért is, mert szétverte a demokráciát, az erkölcsöket, az ország és lakossága gazdasági helyzetét, csőd szélére vitte a családokat?!

Magyar János, Budapest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése